Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE
Povratak na članak

Ne koristite mobilno bankarstvo na bežičnim mrežama

Mobiteli kojima su izmijenjene postavke lakše postaju meta hakera, naglašava Milan Parat iz Hrvatske udruge banaka

Komentari 6

NE
netkovic123
09:45 25.10.2016.

drzava je duzna stititi svoje gradjane,ali to ne cini vrlo jednostavno da nametne bankama svu stetu nastalu iz tih kradja, upravo onako kako banke i kreditne kartice stite svoje klijente u USA, gdje bas nikada nitko osobno nije izgubio novac u takvim kradjama sa svog racuna, osim na par dana eventualno do povrata nakon provjere. samo banane od drzava ostavljaju svoje porezne platise na nemilost i stite banke kao u hrvatskoj.

VL
DU
Deleted user
22:33 24.10.2016.

Usput pitanje: Zasto u Hrvatskoj banke naplacuju internet bankarstvo, dok je isto u EU bankama besplatno? Umjesto da se isto promovira i podrzava...

VL
SA
sasoon
23:35 24.10.2016.

"lani u Hrvatskoj nisu zabilježeni slučajevi hakiranja mobilnih bankarskih aplikacija". Čemu onda ovaj članak?

VL
G4
G_4
08:05 25.10.2016.

Navedite barem 1 zlonamjerni softver recimo za iPhone. Od tih 10 slučajeva koja platforma je više rizičnija (iOS, Android, Windows...). Navedite barem 1 antivirus za iPhone koji je u mogućnosti skenirati cijeli, ali baš cijeli iOS sustav (ako ga nemama čemu antivirus). Ako se internet bankarstvo koristi na besplatnim WIFI mrežama da li to znači da aplikacije od banke nisu dovoljno zaštičene (kriptirane). Koji su to neslužbene online trgovine za recimo iPhone. Ako nadležni imaju neka saznanja koje mi nemamo trebaju nam dati opširne informacije ovako se sve svodi na postoji mogućnost.

VL
NE
netkovic123
09:51 25.10.2016.

gdje na svijetu banke jos naplacuju izdavanje nove debitne kartice u slucaju da vam je istu strgao bankomat iste banke, i to po 30 kuna. e u rvackoj ako zelite znati....pa kako da vas zastiti od vecih lopovluka koje jeje ista drzavna uprava amenovala.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.