Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO KAMATARA Vilim Karlović (39), optužen zbog smrti Adriana Čupića, iznio obranu

'Čupićeve prijetnje podsjetile su me na Ovčaru i četnike'

vilim karlović
Marko Lukunić / Pixsell
07.12.2009.
u 23:49

Čupić, koji je Karloviću inače bio i kum, kamatario je i njega, a Karlović je kazao kako su njegovi problemi sa Čupićem počeli početkom prošle godine jer mu je dug od samo 214.000 eura u nekoliko mjeseci narastao na 700.000 eura.

– Adriano Čupić govorio mi je “Sad ćeš vidjeti!”. Na te njegove riječi mene je preplavila tjeskoba, vratio mi se osjećaj smrtnog straha jer su mi te identične riječi na Ovčari govorili četnici kad su me 1991. godine vodili na strijeljanje. Uspaničio sam se i u toj sam panici pucao – kazao je  u svojoj obrani Vilim Karlović (39) kojem se na zagrebačkom Županijskom sudu sudi zbog ubojstva Čupića lani u listopadu.

Čupić, koji je Karloviću inače bio i kum, kamatario je i njega, a Karlović je kazao kako su njegovi problemi sa Čupićem počeli početkom prošle godine jer mu je dug od samo 214.000 eura u nekoliko mjeseci narastao na 700.000 eura.

– Dug sam pokušao smanjiti tako što sam mu dao zemlju, apartman i dva automobila. Davao sam mu i novac, no to mu sve nije bilo dovoljno. Počeo mi je prijetiti ubojstvom djece i supruge, a i njegova me supruga upozoravala da on misli ozbiljno. On mi je pak sam govorio da je psiho, da nije normalan te da je spreman baciti bombu u moje dvorište dok mi se u njemu djeca igraju – kazao je Karlović.

Objasnio je da se silno bojao Čupića jer je znao da je bio optužen za pokušaj ubojstva i otmicu, a strah se dodatno povećao kad mu je Čupić počeo pratiti djecu.

Karlović je zatim kazao kako se na dan ubojstva dogovorio sa Čupićem da će se naći u jednom kafiću na zagrebačkom Borovju, no Čupić je ugledao Karlovićev auto na parkiralištu.

– On se izderao na mene, a ja sam pucao – kazao je Karlović.

Objasnio je da se nakon toga danima vozio autobusom po Hrvatskoj dok napokon nije priznao ženi i majci što je učinio. Pištolj, koji je čak 15 dana prije ubojstva stalno držao uza se, bacio je s mosta u Savu.

– Prespavao sam kod majke, a dan kasnije sestra me odvezla u kuću Željka Dalića (suoptužen da je skrivao Karlovića, op. a.). No želio bih reći da Dalić nije živio u kući u kojoj sam se ja krio, a vidio sam ga samo dva puta – kazao je Karlović.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar billybull
billybull
03:27 08.12.2009.

gavro idiote...vilim karlovic je vukovarski borac, uhapsen i odveden na ovcaru gdje je u zadnji cas vec ispred streljackog voda spasen od cetnika koji ga je poznavao od prije rata...poslije je \"prelezao\" svoje u sremskoj mitrovici\" do oslobadanja razmjenom zarobljenika...zato ne lupetaj gluposti, mobilizirani kuharu...vili, bilo kad, bilo gdje...uzi

IB
Ivana Brkić Ćubela
06:08 08.12.2009.

Cetnik poznavao recimo Ustasu prije rata ko sto ovaj tip Bila Bong kaze a hteo je reci Prepoznao svog bivseg kolegu lopova

OB
-obrisani-
04:16 08.12.2009.

može biti da je bacio oku na mladu kumu,to bi bio motiv prije svega ,a ne novac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije