Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog opasnosti

Crveni križ prekinuo svoje aktivnosti u Pakistanu

patty smith
10.05.2012.
u 23:17

Prošlog mjeseca pronađen je leš 60-godišnjeg djelatnika ICRC-a koji je otet početkom siječnja

Međunarodni odbor Crvenog križa zbog životne je opasnosti odlučio prekinuti svoje aktivnosti u Pakistanu, prenosi CNN. Glasnogovornik Christian Cardon u četvrtak je izvijestio kako je 900 domaćih djelatnika Crvenog križa na plaćenom dopustu, a 80 stranih radnika avionom je prebačeno u glavni grad Islamabad.

Odluka dolazi četiri mjeseca nakon što je u provinciji Balochistan otet 60-godišnji britanski liječnik Khalil Rasjed Dale. Oteli su ga naoružani muškarci u jugozapadnom gradu Quetti, a tijelo mu je pronađeno krajem travnja s porukom šefu policije: "Ovo je Khalilovo tijelo koje smo zaklali zbog neplaćanja otkupnine". Lokalna je policija rekla kako su odgovornost za ubojstvo preuzeli pakistanski talibani.

ICRC u Pakistanu djeluje još od 1947. godine, kada je zemlja stekla neovisnost, a od posebno su velike pomoći bili tijekom razornih poplava 2010. godine. Iz organizacije su poručili kako su svjesni svih negativnih posljedica koje će ovaj potez imati na sve ranjenike i bolesnike, no zbog opasnosti kojima su izloženi u Pakistanu ali i drugim zemljama diljem svijeta moraju ponovno pronaći ravnotežu između dobrobiti svojih humanitarnih djelatnosti te rizika s kojima se suočavaju na terenu.

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:54 10.05.2012.

Pomažu im ljudi a ovi nezahvalni i agresivni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije