Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikat državnih i lokalnih službenika

'Croatia osiguranje odbija isplatiti osigurninu obitelji preminulog vatrogasca'

Croatia Osiguranje
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
23.04.2015.
u 18:45

Iako Croatia osiguranje tvrdi kako se Javna vatrogasna postrojba Đurđevac ne nalazi na popisu korisnika državnog proračuna koji im je dostavilo Ministarstvo financija, Sindikat kaže da osigurateljna obveza Croatia osiguranja nedvojbeno postoji

Iako je Javna vatrogasna postrojba Đurđevac osigurana kod Croatia osiguranja, oni odbijaju isplatiti osigurninu supruzi preminulog vatrogasca s obrazloženjem da se postrojba ne nalazi na popisu korisnika državnog proračuna koji su osigurani u Croatia osiguranju, objavio je danas Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske.

Iako Croatia osiguranje tvrdi kako se Javna vatrogasna postrojba Đurđevac ne nalazi na popisu korisnika državnog proračuna koji im je dostavilo Ministarstvo financija, Sindikat kaže da osigurateljna obveza Croatia osiguranja nedvojbeno postoji s obzirom na to da je na stranicama Ministarstva financija objavljen "Popis proračunskih korisnika proračuna JLP(R)", na kojem se pod rednim brojem 39. nalazi Javna vatrogasna postrojba Đurđevac.

Sindikat se početkom ožujka zbog neisplate osiguranja obitelji zaposlenika javne vatrogasne postrojbe dopisom obratio i Ministarstvu financija, ali do danas nije dobio odgovor, kao ni supruga osigurninu na koju po polici osiguranja ima pravo.

U Croatia osiguranju objašnjavaju kako im je Državni ured za središnju javnu nabavu dao informaciju kako su samo djelatnici Hrvatske vatrogasne zajednice osigurani na temelju police osiguranja od posljedica nesretnog slučaja. Tu se ne ubrajaju vatrogasne postrojbe grada Zagreba, te drugih gradova i općina jer isti nisu korisnici državnog proračuna.

– Naknadno, 25.03.2015. god. dobili smo  novo očitovanje Državnog ureda za središnju javnu nabavu u kojem se navodi da je u ponovnom kontaktu Ureda s Ministarstvom financija utvrđeno da su svi zaposlenici u javnim vatrogasnim postrojbama osigurani temeljem police od posljedica nesretnog slučaja, uz napomenu da je odredbom članka 128. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike utvrđeno da se Vlada RH obvezuje da će odredbe Kolektivnog ugovora, u pogledu plaće i materijalnih prava, primjenjivati i na profesionalne vatrogasce. Slijedom navedenog pristupili smo reviziji otklonjenih zahtjeva i u postupku smo ponovnog utvrđivanja osigurateljne obveze. Istodobno navodimo da smo obitelji pok. osiguranika temeljem police ugovaratelja Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac, dana 02.03.2015. god. isplatili osiguranu svotu za smrt uslijed bolesti u iznosu od 75.000 kn – stoji u očitovanju Croatia osiguranja.

>> Životnim osiguranjima Croatia pretekla Alianz

Komentara 5

OB
ObrenM
17:32 23.04.2015.

U zadnje vrijeme Croatia osiguranje na sve moguce nacine pokusava ponovo preuzeti vodecu poziciju u Hrvatskoj.Ovo ce im biti dobra reklama-kako raditi u korist vlastite stete.Da su cak i bez obveze prema preminulom isplatili neku odstetu,to bi izazvalo simpatije kod potencijalnih korisnika,a ovako znam,da nikad kod njih necu otvoriti nikakovu policu.

Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
01:52 24.04.2015.

Poklone osiguranje privatnicima i onda netko očekuje od njih isplatu odštete,

Avatar deziderij
deziderij
07:50 24.04.2015.

Baš se čudne stvari događaju u PRAVNOJ državi HR, zoni sumraka, u kojoj "institucije svoj posao rade". "Pravna i pravedna"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije