Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga
Povratak na članak

Crne kutije iz malezijskog aviona stigle u Veliku Britaniju

Nizozemske vlasti su od Velike Britanije zatražile da u njezinu uredu za zrakoplovne nesreće u Farnboroughu budu izvučeni podaci iz crnih kutija NH17, a Britanija je pristala

Komentari 19

AP
apolon
14:02 23.07.2014.

To što su crne kutije iz srušenog Beinga stigle u U.K. to sad već miriši na urotu, naime SAD dokaze o neposrednoj umiješanosti Rusije nema a sad je jedan od potencijalno-mogućih dokaza u rukama njihove omiljene -pudlice!!! rukama njihove omiljene -pudlice!!!

VL
AM
alberta.mutti.5
14:30 23.07.2014.

Sada ce USA U.K. i drugi "slobodni svijet" doci na svoje. Utvrdit ce se i da je Putin izracunao koordinate, a Miler iz Gazproma nalio najbolje gorivo te da je Hamas dizajnirao vrh rakete.

VL
Avatar Patak_Dača_Dačić
Patak_Dača_Dačić
13:19 23.07.2014.

Dopremljeno je smo 200 tijela, što znači još uvjek je njih stotinjak tamo negdi razbacano po livadama. Jadni ljudi tko če ih sve pronači.

VL
DO
Dongfeng
14:01 23.07.2014.

Proguglajte "White House leak Ukraine". The plot thickens.

VL
NE
Nepobjedivi
14:25 23.07.2014.

Zacijelo ćemo za koji dan pročitati izjavu pilota: "Upravo nas je pogodila raketa, ali nisam siguran tko nas je gađao - proruski separatisti ili ruska vojska".

VL
Avatar Vladiostok
Vladiostok
14:29 23.07.2014.

Zašto Ukrajina kao država članica IKAO, grubo je prekršila postojeća pravila? U dokumentima IKAO stoji da su države dužne da prekinu letove iznad teritorije gde se vode vojna dejstva. To je i početak ove katastrofe. Ali ni jedan signal od strane Ukrajine, SAD ili Evrope tim povodom za sada nije stigao. Naredna činjenica: zašto je ovom avionu komandom sa zemlje bio promenjen ešalon leta sa 35 do 32 hiljada fita? Između ostalog, postoje podaci da su prvu izmenu maršrute malezijskog aviona uneli aviodispečeri Poljske – a dalje su se već uključile ukrajinske kolege. A činjenicu da čak istraga katastrofe do danas nije započela, eksperti nazivaju neviđenim slučajem u svetskoj praksi: obično ona počinje istog dana. Mada potpunu odgovornost za poštovanje svih formalnosti snosi zemlja u čijem se vazdušnom prostoru desio incident. Ipak današnji Kijev je na odgovornost u bilo kom njenom vidu sasvim zaboravio. Čak državnu komisiju za istragu tregedije – kao što je to uobičajeno u svim civilizovanim zemljama – Kijev ne žuri da formira. To se može objasniti samo time da se ukrajinske vlasti nadaju da će nekako zametnuti tragove, smatra načelnik ruskog letačko-probnog centra Ruben Jesajan.

VL
Avatar Proleter
Proleter
15:48 23.07.2014.

Američki satelit boravio je iznad istočne Ukrajine u trenutku nesreće. Izrael je pokrenuo ofenzivu na Gazu u trenutku nesreće. Ukrajinska kontrola leta ne želi objaviti radio komunikaciju s pilotom MH17. Isti tip aviona istog avioprijevoznika nestao je prije četiri mjeseca. UK je tražila najoštrije sankcije protiv Rusije bez dokaza o ruskoj odgovornosti za nesreću. Sada upravo UK dobiva ekskluzivno pravo na čitanje crnih kutija. Ovo ne da smrdi, nego nikad nije jače smrdilo, samo novinarima stvar miriši. Oni su u stanju i sam izostanak dokaza protiv Rusije protumačiti kao dokaz protiv Rusije. To se valjda uči na tim novinarskim fakultetima.

VL
KO
kojesta
13:42 23.07.2014.

naravno stigla je u prave ruke, sad cemo saznati pravu istinu, zna se. zasto malezijski organi nisu sazvali medjunar. komisiju. gdje su satel. slike, ali one prave, ne neke kompj. igrice sa sarenim olovkama, gdje je podatak komande leta? ova stvar smrdi sve vise. sto se dogodilo sa prvim malezijskim avionom? u doba elektr. pracenja i satelita, ne moze nestati niti bicikl a kamo li putn. avion? pravilo: tamo gdje svi trube isto, ocito ima debele lazi. a nama ce taj sistem prije ili kasnije pasti na vrat (glavu).

VL
Avatar Proleter
Proleter
15:25 23.07.2014.

Sve da su si Rusi i presnimili crnu kutiju nitko im ne bi vjerovao da je to original jer uredi Ministarstva Istine nalaze se u Warshingtonu, a ne u tamo nekoj Moskvi.

VL
PR
Protivcenzure
14:13 23.07.2014.

nitko ne optužuje ukrajnu što nije zatvorila zračni prostor...

VL
Avatar angelkovich
angelkovich
14:32 23.07.2014.

dobro je da je crna kutija u engleskoj,ne daj bože da je u nekoj proameričkoj državi hihihihihi

VL
OO
oooo
14:45 23.07.2014.

Koja farsa. Stiže crna kutija u prave ruke. To sam i slutio. V. Britanija, kao neslužbena 51. savezna država SAD-a. Malezija jest većinski muslimanska država, ali je njena vlada, totalno pod kontrolom angloameričkih vladara svijeta i zato su odmah moralii predati kutiju. Isti slučaj je i sa vladom Maroka, Tunisa, Libije (nova vlast, nakon rušenja Gadafija), Jordana, Saudijske Arabije, Egipta (general Sisi američki čovjek), Katara, Ujedinjenih arapskih emirata. Sve podanici USA i Britanije. Asad nije htio biti podanik, pa vidite što mu rade. Pripremite se svi kakakv će rezultat crne kutije prezentirati London: Putin osobno je rukovao bacačem i raketom pogodio malezijski boing. Ali vjerujem da su Rusi ipak bili pametni, pa su za ova 4 dana koliko je crna kutija bila kod separatista, pregledali što je u njoj i sebi presnimili original za svaki slučaj.

VL
DP
Dule Pacov
13:16 23.07.2014.

kutija je stigla jue, aj, proverite satnicu i datum, vas cenjni urednik.

VL
PN
premda_nije
14:41 23.07.2014.

Rusi dali crne kutije Malezijcima a ovi, mada se radilo o Malaysia Airlines avionu, predali ih Britancima... Ovi Malezijci su gotovo isto neovisni o britanskoj volji i prohtjevima, poput naše službene politike... Nadam se da su Rusi ipak prvo presnimilili podatke s njih kako ne bi ispala na vidjelo "britanska istina"...

VL
Avatar angelkovich
angelkovich
14:43 23.07.2014.

zašto baš englezima...zašto ne njemcima...recimo..ili kinezima

VL
Avatar Jorge
Jorge
19:35 23.07.2014.

Valjda ćemo napokon shvatiti zbog čega ukrajinska kontrola leta do sada nije objavila razgovor s zrakoplovima. Bit će dosta šuma, čini se...

VL
NE
Nepobjedivi
14:29 23.07.2014.

CNN možda najavljuje neki preokret. Ranije su pobunjenici bili teroristi ili u najboljem slučaju separatisti, a tzv. DNR bila je "samoproglašena" DNR. A jučer je CNN objavio izjavu Borodaja i preko cijelog ekrana stavio titl "His Excellency Alexander Borodai, Donetsk People's Republic Prime Minister". Screenshot možete naći na Internetu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.