Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ceste uzele živote

Crna subota na cestama. Tijekom dana poginulo petero ljudi

nesreća (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/6
17.12.2011.
u 08:00

Kod Imotskog 20- godišnji mladić u sudaru s teretnim vozilom poginuo je na licu mjesta. U slijetanju osobnog automobila s kolnika kod Konjščine, smrtno je stradala jedna osoba. 17-godišnji motociklist izgubio je život u Novoj Mokošici.

Čak petero ljudi poginulo je prometu ovog vikenda.

U stravičnoj prometnoj nesreći koja sinoć oko 18,55 sati dogodila u Žrnovnici poginuo je 37-godišnji Mate B. Vozeći Citroen Xsaru iz Srinjina prema Žrnovnici, na predjelu Vilar, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, Mate je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotni trak i izravno se sudario s autobusom broj 29  javnog gradskog prijevoznika  Prometa koji prometuje na liniji Split-Naklice.
Autobus je vozio 52-godišnji Ante S.
Mate B. preminuo je na mjestu nesreće, a troje suputnika u njegovom Citroenu teško je ozlijeđeno. Matin brat 49-godišnji Željko zadobio je frakturu rebara i zdjelice, Neven B. (50) ima prijelom nadlaktice i  obe nadkoljenice, prijelom kuka i kralješka. Njegov sin, 21-godišnji Mario B. zadobio je frakturu rebara, prijelom podlaktice i kuka.
Sva trojica hospitalizirana su na Kirurškom šoku Kliničke bolnice Split. Zbog stravične nesreće do 21,45 sati bila je za sav promet zatvorena dionica županijske ceste od Žrnovnice do Srinjina.    

Tri su osobe smrtno stradale na mjestu nesreće u Splitsko dalmatinskoj županiji, jedan suvozač u osobnom automobilu koje je sletilo s kolnika je izgubio život u Krapinsko - zagorskoj županiji, dok je maloljetni motociklist poginuo u Novoj Mokošici na jugu zemlje.

Izgubio kontrolu zbog brzine

U Lokvičićima kod Imotskog na predjelu Crveni klanac rano jutros dogodila se teška prometna nesreća, javalju iz PU Splitsko dalmatinske.

Oko 3 sata sudarili su se osobno i teretno vozilo. Na licu mjesta poginuo 20-godišnji A. T. iz Runovića, vozač osobnog vozila mercedes. Vozio je iz Lovreča prema Imotskom, a na mjestu suvozača sjedio je 25-godišnji D.G. iz Zmijavaca. Najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, u zavoj je izgubio kontrolu nad vozilom te izletio iz zavoja, te se frontalno sudario s teretnim vozilom marke iveco za čijim je upravljačem bio 46-godišnji P.Č. iz Zagreba.

20-godišnji A.T. od zadobivenih ozljeda preminuo je na mjestu nereće, dok je suvozač D.G. prevezen u splitsku bolicu. Kako neslužbeno doznajemo nije životno ugrožen.

Državna cesta D 60 koja je bila zatvorena za promet, otvorena je u 8,15 sati kad je očevid završio.

Poginuli zbog slijetanja s ceste

U Brelima kod Makarske oko 7.20 sati dogodila se druga teška prometna nesreća u Splitsko dalmatinskoj županiji u kojoj je poginula jedna osoba. Prema dosadašnjim informacijama osobni automobil sletio je s kolnika i udario u brdo. Tom prilikom jedna je osoba smrtno stradala.

Prema neslužbenim informacijama riječ je o 22-godišnjem policajcu koji je upravljao audijem te izletio sa skliskog kolnika, udario u brdo i na mjestu nesreće preminuo.

Smrtno stradavanje slijetanjem s kolnika dogodilo se i u mjestu Krapina Selo u općini Konjščina. Tamo je oko 40 minuta iza ponoći u slijetanju automobila smrtno stradao 42-godišnji hrvatski državljanin I. B.
Kako javlja PU krapinsko-zagorska, uslijed držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, došlo je do slijetanja osobnog automobila kojim je upravljao nepoznati vozač koji se udaljio s mjesta prometne nesreće.
42-godišnji putnik smrtno je stradao dok je drugi putnik, 29-godišnjak zadobio teže tjelesne ozljede koje nisu opasne po život te je zbrinut u Općoj bolnici Zabok.

Policija je pronašla vozača, 49-godšnjaka koji je u nesreći lakše ozlijeđen, te će protiv njega biti podignuta kaznena prijava.

Moticiklom udario u rub nogostupa

A u Novoj Mokošici, 17-godišnji vozač motocikla smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila noćas oko 00.20 sati.

Vozeći motocikl dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Stare prema Novoj Mokošici, mladić je izgubio nadzor nad motociklom, skrenuo udesno i udario u rub nogostupa. Od posljedica zadobivenih ozljeda vozač je preminuo na mjestu događaja. Po nalogu nadležnog državnog odvjetnika, mrtvo tijelo je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice poradi obdukcije.  Promet na ovom dijelu ceste je bio zatvoren u vremenu od  00.40 do 2.45 sati, priopćila je policija.

Komentara 16

RA
rastamanaman
11:18 17.12.2011.

A tek je subota ujutro...

JA
japa
10:09 17.12.2011.

Nama Hrvatima ne treba nikakvi neprijatelj! Dosta nam je kombinacija: Glupost+Auto ili Alkohol+Auto a kombinacija Glupost+Alkohol+Auto je stopostotna. Uspijeh za ulazak u crnu kroniku zagarantiran!!

GU
Gustavo
11:18 17.12.2011.

Kad vidim kako kamikaze voze nije ni čudno, a vikend tek počeo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije