Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VAŽAN DAN ZA RH'

Crna Gora potpisala ulazak u NATO, Kovač čestitao Đukanoviću

John Kerry, Jens Stoltenberg i Milo Đukanović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.05.2016.
u 20:20

To doprinosi stabilnosti i sigurnosti jugoistočne Europe, rekao je Kovač

Crna Gora potpisala je danas pristupni protokol o članstvu u NATO-u, a uime Hrvatske potpisnik je bio ministar vanjskih poslova Miro Kovač, koji je čestitao crnogorskom premijeru Mili Đukanoviću na toj, kako je rekao, dobroj vijesti za Crnu Goru, Hrvatsku i za cijelu Europu.  

- To doprinosi stabilnosti i sigurnosti jugoistočne Europe. Vrlo važan dan i za Hrvatsku - rekao je Kovač.

Premijer Crne Gore, čiji je teritorij NATO bombardirao prije 16 godina dok je bila dijelom Savezne Republike Jugoslavije, u svom je govoru na ceremoniji u Bruxellesu izjavio da saveznici mogu računati na Crnogorce “u bilo koje vrijeme”.  

Protokol o pristupanju još treba biti ratificiran u svih 28 država NATO-a. Rusija izražava svoje protivljenje klizanju balkanske zemlje koju je smatrala svojom saveznicom prema vojnom savezu kojeg Moskva sve više tretira kao neprijatelja, no u NATO-u vide želju Crne Gore za ulaskom kao dokaz da proširenje NATO-a neće stati i da Rusija nema pravo veta na suverene odluke drugih zemalja koje žele ući u savez. Ministar Kovač na sastanku svih šefova diplomacije 28 saveznica u NATO-u po prvi je put susreo američkog državnog tajnika Johna Kerryja nakon poznatog otkazivanja planiranog susreta u Washingtonu početkom svibnja.

>> Podgorica: smijenjen predsjednik parlamenta, izabrani novi ministri u vladi

>> 'I u Hrvatskoj imate interesne skupine koje su zainterisirane za određene privatizacije velikih kompanija'

Komentara 30

Avatar SarmaKarma
SarmaKarma
22:58 19.05.2016.

Tragikomicno. Jos malo pa ce da prime i Vatikan u NATO i da to proglase velikim uspehom . Crna Gora ima dve velike bruke : prva je sto trpi istog vladara vec 25g. (jos malo pa ce druga Tita da nadmasi po stazu) , a druga je sto se okrenula protiv Rusije (to je potpuno beznacajno fakticki , kao da mrav okrene ledja medvedu - ali je istorijski i moralni greh).

SC
schwertransport
21:00 19.05.2016.

Čoče sve sami artiljerci ako ne verujete pitajte ove u Dubrovniku

GR
GrobariItalija
00:47 20.05.2016.

crna gora je primljena u nato samo da se ne bi priblizili rusima i samim tim im obezbedili izlaz na jadran i sredozemno more, milo djukanovic je od nekada velikog srbina(ima snimaka na you tubu, za one koji ne znaju, gde poziva u rat i oslobadjanje svete srpske zemlje kosova) dogurao do americke marionete i velikog protivnika rusije, a sve da bi se spasao robije zbog sverca cigara i da bi sacuvao svoje bogatstvo,crna gora nikakvu korist ne moze da da nato-u, isto kao i druge zemlje balkana poput albanije, hrvatske, bugarske, rumunije... ali je sve bolje po amere samo da se ne ostvari ruski uticaj u tim zemljama!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije