Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Crna Gora kreće k NATO-u, BiH na čekanju

Rasmussen
Reuters
04.12.2009.
u 14:19

Oko kandidature Bosne i Hercegovine ministri se, međutim, nisu mogli suglasiti. Stoga je Rasmussen izvijestio da će se “BiH pridružiti kada postigne nužan napredak u preobrazbenim naporima”.

BRUXELLES – Sjevernoatlanstvo vijeće u sastavu ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a dalo je u petak Crnoj Gori Plan djelovanja za članstvo (MAP), priopćio je novinarima glavni tajnik Sjevernoatlantskoga saveza Anders Fogh Rasmussen. To znači da je Crnoj Gori odobren kandidatski položaj i ona je krenula na put k punopravnome članstvu u NATO-u.

Oko kandidature Bosne i Hercegovine ministri se, međutim, nisu mogli suglasiti. Stoga je Rasmussen izvijestio da će se “BiH pridružiti kada postigne nužan napredak u preobrazbenim naporima”.

- Napredak BiH djelatno ćemo motriti. Ne smije u BiH biti sumnje, mi vas želimo u MAP-u, želimo vas u NATO-u i naporno ćemo raditi da podupremo svaki vaš napor da čim prije postanete članicom. Ovom odlukom pokazali smo povjerenje u vas, sada je na vama da posve razvijete svoje mogućnosti – zaključio je Rasmussen.

Komentara 2

DA
Dayton
16:11 04.12.2009.

Kada Dodo bude htio tada ce BiH biti clan NATO-a, a to ce biti za sveti Nikaddan.

GL
glina
18:06 04.12.2009.

Dayton,neslazem se sa tobom tj. tvojim misljenjem oko toga.Ja mislim da ce vrlo brzo sva bivsa Juga uci u NATO iz tog razloga sto treba NATO-vim snagama svezeg mesa za Afganistan,Pakistan,... a mozda uskoro i u Iran.Vidis i sam da mnoge zemlje povlace ili nece niti da salju vojsku zato NATO-u treba neko ko je poslusan a nezali svoj narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije