Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anonimni dobročinitelj

Čovjek velikog srca za tatu velikog srca: Tražio je pomoć preko društvenih mreža i doživio iznenađenje

Dijete u automobilu
Slavko Midzor/PIXSELL
18.10.2022.
u 09:37

- Bio sam zatečen i dirnut i zaista sam od srca zahvalan. Novinarka me spojila s gospodinom, ali on želio ostati anoniman. rekao mi je da izaberem automobil i da će ga on platiti. Plan mi je da bude oko 5000 eura, da nema puno kilometara i da je karavan. Važno mi je da potraje barem četiri do pet godina, kaže Nenad.

Nenad Šarić (45), samohrani je otac dvojice maloljetnih sinova s Downovim sindromom iz Splita. Ima status roditelja-njegovatelja, a našao se u bezizlaznoj situaciji. Naime jako mu je potreban automobil kako bi stizao s djecom na terapije, tretmane, školu, vrtić... Njegov automobil ima 24 godine i postao je neupotrebljiv. No zbog statusa roditelja-njegovatelja nije u mogućnosti dobiti kredit. Bio je prisiljen preko Facebooka zamoliti za pomoć.

- U banci ne mogu dobiti kredit za kupnju auta jer su sredstva koja primam zaštićena i u slučaju da ne mogu redovito plaćati rate, banka vam po zakonu ne može napraviti ovrhu. Auto saloni posluju preko banaka, a za kupnju auta na leasing trebate dati oko 10.000 kuna odmah za što bih opet trebao dići kredit. I tako sam bio prisiljen zamoliti za pomoć jer mlađeg sina nisam uspio već dva tjedna odvesti na terapiju. To je samo dio problema s kojima se susrećem, priča Nenad za 24 sata.

Za pomoć je zamolio putem društvenih mreža, ali njegovu je objavu prenio Dalmatinski portal i svega sat vremena kasnije javio mu se muškarac koji mu je ponudio da mu kupi polovni automobil. 

- Bio sam zatečen i dirnut i zaista sam od srca zahvalan. Novinarka me spojila s gospodinom, ali on želio ostati anoniman. rekao mi je da izaberem automobil i da će ga on platiti. Plan mi je da bude oko 5000 eura, da nema puno kilometara i da je karavan. Važno mi je da potraje barem četiri do pet godina. Želim naglasiti da je ovo za moje dečke, a ne za mene i bio sam spreman plaćati auto na rate samo nisam imao zakonske mogućnosti za to. Gospodinu koji mi je odlučio pomoći od srca se zahvaljujem, kaže, te dodaje da mu za sinove ništa nije teško napraviti. 

Nenad je, dok nije dobio status roditelja-njegovatelja radio svašta, bio je redar, čistio je brodove, susjedima garaže, tavane...

Kada je saznao da će dobiti dijete s Downovim sindromom prihvatio je to , kaže 'odmah kao dio života'

- Odmah sam se bacio na učenje o sindromu i autizmu i čitam i učim već devet godina, ali mogu vam reći da i dalje puno toga ne znam. Uglavnom, nakon što nam se rodio prvi sin, dva mjeseca kasnije doznali smo da je na putu i drugo dijete. Sudbina je htjela da i drugi sin ima isti sindrom.

Nitko u obitelji do tada nije imao takav problem. 

- Nebitno je, doista, koji su razlozi. Ja svoje dečke obožavam i ništa mi nije teško za njih napraviti i oni su za mene takvi kakvi jesu savršeni, kaže Nenad.

Video: Najatraktivnije likacije Adventa dobile koncesionare

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije