Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Holding: Iako su pred financijskim slomom, radnici će dobiti 2880 kuna

Čović propustio uštedjeti 17,28 milijuna kuna na božićnicama

Holding, Čović
Marko Prpić/Pixsell
10.12.2009.
u 23:06

Zamjenica gradonačelnika tvrdi da su upravi Holdinga savjetovali da se ugleda na Grad i prepolovi božićnice

Zbog velike rupe u ovogodišnjem proračunu gradonačelnik Milan Bandić uspio je sa sindikatima zaposlenih u gradskoj upravi dogovoriti manje božićnice i tako uštedjeti 30 milijuna kuna u ovogodišnjem proračunu.

Činovnicima 1500 kuna
Umjesto 3000 kuna, koliko im je bilo zajamčeno kolektivnim ugovorom, gradski će činovnici za Božić “pod bor” dobiti 1500 kuna. Isto je, kako doznajemo, trebala učiniti i uprava Zagrebačkog holdinga.

– Gradonačelnik Milan Bandić rekao je upravi Holdinga da učine sve kako bi sa svojim sindikalcima dogovorili manje božićnice. Međutim, predsjednik uprave Ivo Čović oglušio se na naše zahtjeve te će svim zaposlenicima isplatiti pune božićnice – rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Kako u Holdingu ima 12.000 zaposlenika, a božićnice iznose 2880 kuna, lako je izračunati da je Ivo Čović propustio uštedjeti 17,28 milijuna kuna! Naime, toliko bi posrnulom komunalnom divu, koji se nalazi na rubu likvidnosti, ostalo više na računu da je Čović sa sindikatima uspio dogovoriti 50-postotno smanjenje božićnica. Uprava Holdinga ne zamara se prozivkama i poručuje da će svim zaposlenicima isplatiti pune iznose božićnica.

Posljednja epizoda rata?
– Drukčije ne možemo postupiti jer bismo inače prekršili odredbe kolektivnog ugovora i riskirali visoke sudske odštete. Uostalom, nikada iz Grada nismo dobili naputak da sa sindikatima dogovorimo manje božićnice – kaže Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga.

“Bitka za božićnice” možda je posljednja epizoda rata između gradonačelnika i šefa Holdinga jer će danas o svojoj istrazi o zapošljavanju u Holdingu šef Kontrolnog ureda obavijestiti Bandića, koji bi nakon toga mogao smijeniti Čovića.

Ključne riječi

Komentara 12

RA
rackizel
09:56 11.12.2009.

Kako u Holdingu ima 12.000 zaposlenika, a božićnice iznose 2880 kuna, lako je izračunati da je Ivo Čović propustio uštedjeti 17,28 milijuna kuna! 17.280.000 kuna ili sedamnaest milijuna dvjesto osamdeset tusuća kuna 12.000 x 2.880 = 34.560.000 kuna Ne znam,, ali mislim da još uvijek postoji neka večernja škola u kojoj se može naučiti i množiti. Autor: Marko Špoljar/VLM Večernji list je izdao priručnik kako se pišu brojevi u rečenici.

OB
-obrisani-
07:35 11.12.2009.

2880 kn???Holding prezadužen, a oni se bahate. Pa to je više od minimalca.Ja iz protesta neću platiti ovaj mjesec ni kune na uplatnice Holdinga. Svi bi trebali bojkotirati uplate. Pa neka me tuže.Banda lopovska!!!!

37
37h1c4l
09:56 11.12.2009.

Evo Robinzon je jedan prekrasan primjer hrvatskog kukavičluka i davno usađene svijesti sluge koja nema ni malo volje ni želje da se pobuni i izbori za svoja prava... uistinu , da nije bilo tuđmana tko zna do koje godine ili tisućljeća bi mi služili i dalje jer smo kao narod NULA !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije