Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud BIH

Čolak: Sud BiH je trebao pričekati s odlukom o izručenju Purde

\'purda2_nnn_unu_180211\'
Arhiva VL
19.02.2011.
u 19:49

Ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak izjavio da je Sud BiH trebalo pričekati s donošenjem nepravomoćne odluke o izručenju Tihomira Purde Srbiji.

BEOGARD - Ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak izjavio da je Sud BiH trebalo pričekati s donošenjem nepravomoćne odluke o izručenju Tihomira Purde Srbiji, ali je do dao kako pravosudne vlasti Srbije još mogu obustaviti kazneno gonjenje, doznaje agencija Tanjug, a prenose brojni mediji u Srbiji.

Čolak je sarajevskim medijima rekao kako bi pravosudne vlasti Srbije mogle povući zahtjev za njegovo izručenje, nakon saslušanja narednog tjedna u pritvoru u BiH.

- Rekao bih da je, u najmanju ruku, neobično da je sud donio takvu odluku, iako nije bio vezan ekstradicijskim rokom obzirom da je Srbija zatražila Purdino saslušanje posredovanjem Tužiteljstva BiH - rekao je Čolak, ali nije želio komentirati sudsku odluku jer ne želi " prejudicirati postupak, obzirom da je riječ o nepravomoćnoj odluci". Na pitanje kako će kao ministar pravosuđa BiH koji stavlja potpis na posljednju odluku, postupiti ako Prizivno vijeće Suda BiH o izručenju Purde odluči kao i prvostupanjsko, Čolak je odgovorio kako to ovisi od samog ekstradicijskog spisa.

- Spis mora sadržavati sve pojedinosti u vezi s molbom za izručenje, što uključuje i dokaze o osnovanoj sumnji da je osoba počinilo zločine - znakovito je odgovorio ministar Čolak. (mf VLM)

Ključne riječi

Komentara 53

WE
western01
23:09 19.02.2011.

...premijerko parle vo franc.e..do you speak inglish,sprehen sie dujce...budala novinarska...

BU
bura2
00:04 20.02.2011.

mastermind@! Potpisujem svaku ric i srdacan pozdrav!

WE
western01
22:44 19.02.2011.

..ni agotica koji je upisao danasnje generale..puj djubrad..jedna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije