Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak

Josipović i J. Kosor kontaktirali, ali danas se neće sastati

josipović (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/7
09.09.2011.
u 11:50

Čobanković je, doznali smo, dolazak otkazao u zadnji tren, a špekulira se da je HDZ "bojkotirao" otvaranje zato što su oporbenjaci bili tamo

– Još se nismo dogovorili o sastanku, ali premijerka i ja kontaktirali smo i uskoro ćemo se sastati, ali to sigurno neće biti danas – odgovorio je na novinarski upit o sastanku s premijerkom Jadrankom Kosor predsjednik Ivo Josipović na otvaranju 19. međunarodnog stočarskog i gospodarskog  sajma u Gudovcu pokraj Bjelovara.

Predsjednik je dodao i kako je premijerku pozvao da se danas sastanu, ali da ona nije mogla zbog obaveza. Premijerka Jadranka Kosor danas je u Vukovaru na upit novinara o terminu sastanka s Josipovićem, rekla da poslala dva, tri pisma kako bi započeli razgovore oko imenovanja veleposlanika po zakonskoj proceduri.

Na otvorenju najvećeg poljoprivrednog sajma u ovom dijelu Europe primjetan je bio izostanak HDZ-ovih čelnika, uključujući i dožupana i dogradonačelnika Bjelovara, a na pitanje nije li čudno da se na otvaranju ovako velikog sajma nije pojavio resorni ministar Josipović je kratko komentirao da je to ministrova osobna stvar.

Kako smo neslužbeno doznali, ministar Petar Čobanković svoj dolazak na otvaranje sajma otkazao je u zadnji tren. Jedini hadezeovac na otvaranju bio je, po službenoj dužnosti, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede. Nakon nepojavljivanja HDZ-ovih predstavnika na sajmu počele su špekulacije kako su se na "bojkot" odlučili zbog velikog broja oporbenjaka koji su nazočili otvaranju. 

– Impresioniran sam veličinom ovog prostora, brojem izlagača i ambiciji koja je ovdje pokazana jer upravo ambicija da se učini nešto više i nešto bolje u ovo vrijeme treba nam možda više nego bilo kad prije – kazao je predsjednik Josipović otvarajući sajam.

Čestitajući organizatorima konstatirao je da je poljoprivreda strateška grana te u tom kontekstu kazao kako će mogućnosti koje pruža članstvo u EU obilježiti razvoj hrvatske poljoprivrede. 

– Mi smo danas u jednom ključnom trenutku povijesnog, političkog i gospodarskog razvoja i zato, ako ne iskoristimo mogućnosti koje nam se nude, imat ćemo velikih problema – zaključio je Josipović te dodao kako u tom kontekstu vidi i ovaj sajam i zato čestita svima koji su na njemu radili.

Komentara 43

LI
Lisnjak
15:26 09.09.2011.

Jadranka, taj ti je sastanak sa crvenim isto sto i - vodu vari, vodu hladi!.

OB
-obrisani-
15:26 09.09.2011.

09.09.2011. u 12:49h Rumba je napisao/la: Mora da je s kamarilom otišao negdje dernečiti -------------------- To je kukuriku domena, ha, ha, ha.

TW
Tex_Willer
12:46 09.09.2011.

ne razumijem admina? zašto ne smijem napisati da se Cho uplasio da ga ne zamijena za bika, pa zato nije došao? svašta. ovdje kao da HLO cenzurira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije