Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIA-ini dokumenti

Clinton objavljuje povjerljive dokumente o ratu u BiH

Bill Clinton (1)
Reuters/Pixsell
20.09.2013.
u 10:10

Bit će objavljeno 300 novih obavještajnih dokumenata o BiH do kojih je CIA došla u razdoblju od 1992. do 1995. godine

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton i Centralna obavještajna služba (CIA) idućeg mjeseca objavit će dokumente o ratu u BiH s kojih je skinuta oznaka "povjerljivo", piše klix.ba.

Bit će objavljeno 300 novih obavještajnih dokumenata o BiH do kojih je CIA došla u razdoblju od 1992. do 1995. godine, a Clinton će ih prezentirati javnosti 1. listopada u New Yorku. Bit će to prvi put da bivši američki predsjednik sudjeluje u objavljivanju CIA-inih dokumenata koji su donedavno bili povjerljivi.

Osim Clintona, na događaju će biti i bivša državna tajnica SAD-a Madeleine Albright, Wesley Clark, bivši zapovjednik NATO-a za Europu, Sandy Berger, bivši Clintonov savjetnik za nacionalnu sigurnost, Leon Fuerth, bivši Goreov savjetnik za nacionalnu sigurnost i bivši izvršni direktor CIA-e za obavještajne podatke John Gannon. Svi oni će sudjelovati i na simpoziju "Bosna, obavještajni podaci i Clintonovo predsjedavanje" na kojem će se razgovarati o ratu na Balkanu.

>> 'Mladić je upozoravao na mogući genocid u BiH'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije