Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alexanda Kotey

Član ISIS-a osuđen na doživotni zatvor, sudjelovao i u ubojstvu sisačkog zeta

Alexanda Kotey
Foto: BILL HENNESSY/REUTERS/HANDOUT
1/3
30.04.2022.
u 17:47

Siščanka Dragana Haines rekla je na sudu Koteyu i njegovom suoptuženiku da se nada da će doživjeti 200 godina kako bi mogli gledati kako umiru članovi njihovih obitelji

Člana terorističke ćelije ISIS-a pod nadimkom "Beatlesi" u petak je američki okružni sudac T. S. Ellis osudio na doživotni zatvor u Virginiji. Alexanda Kotey u rujnu je priznao krivnju za sudjelovanje u zločinima koji su doveli do smrti američkih, japanskih i britanskih državljana u Siriji. Među žrtvama je bio i David Haines, hrvatski zet i humanitarac. 

Njegova supruga, Siščanka Dragana Haines, rekla je na sudu Koteyu i njegovom suoptuženiku El Shafee Elsheikhu da se nada da će doživjeti 200 godina kako bi mogli gledati kako umiru članovi njihovih obitelji. 

David Haines ubijen je 2014. godine nakon što ga je ISIS držao kao taoca.

- Probudim se i čujem vriske svog oca - rekla je na sudu Bethany Haines, kći britanskog humanitarca, prenosi CNN

Nakon izricanja Koteyeve kazne, okružni sudac Ellis rekao je da se nada da će to poslužiti kao primjer budućim terorističkim skupinama. 

- Ne odustajemo - rekao je govoreći o američkoj vladi. 

Osim obitelji Davida Hainesa, članovi obitelji drugih žrtava kao i dva bivša taoca dali su potresne izjave o svom gubitku. 

- Bol je neopisiva - rekla je Shirley Sotloff, majka američkog novinara Stevena Sotloffa kojeg je grupa držala kao taoca i na kraju pogubila.

Objavili su i snimku njegova ubojstva za koju Shirley Sotloff kaže da se "i dalje reproducira pritiskom na gumb kako bi ga mogli vidjeti milijuni".

Neki članovi obitelji stradalih pričali su kako još uvijek ne znaju gdje su posmrtni ostaci njihove djece, očeva i supružnika.

- Moramo pronaći Kaylu i kako je umrla - rekla je Marsha Mueller, majka Kayle Mueller. Njenu kćer je grupa držala kao taoca i, prema tužiteljima, silovao ju je vođa ISIS-a Abu Bakr al-Baghdadi prije nego što ju je teroristička skupina ubila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije