Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR VEČERNJEG LISTA

Još samo danas glasajte za gospodarstvenika i gospodarski događaj godine

Gospodarstvenik godine
Pixsell
06.11.2023.
u 09:33

Glasati se može do 30. studenog, do kraja dana, telefonskim pozivom ili SMS-om

Stručni žiri izbora gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine nominirao je pet najuspješnijih domaćih poduzetnika i menadžera, kao i pet događaja koji su presudno utjecali na ovogodišnja gospodarska zbivanja. Osmu godinu zaredom žiri čine urednici i novinari najutjecajnijih izdavačkih i televizijskih kuća, kao i čelnici gospodarskih udruženja te dekani ekonomskih fakulteta četiriju najvećih sveučilišnih centara u Hrvatskoj.

Večernji list i Poslovni dnevnik kao najrelevantniji i najutjecajniji medijski brendovi s dugogodišnjom tradicijom, svjesni svoje uloge u društvu, pokrenuli su 2016. godine izbor gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine. Isticanjem pozitivnih primjera kao što su izvrsnost u poslovanju, izvozni uspjeh, otvaranje novih pogona, a samim time i radnih mjesta, cilj je bio ukazati na vrlo važan segment ukupnosti društvenih zbivanja. Pogotovo u turbulentnim, kriznim i geopolitički nepredvidljivim vremenima kakvima svjedočimo četvrtu godinu zaredom – od pojave pandemije koronavirusa do rata u Ukrajini i krize na Bliskom istoku. Gospodarski uspjesi i u takvim okolnostima poticaj su i za niz malih i srednjih poduzetnika te u konačnici i poruka mladima da ne napuštaju Hrvatsku.

VEZANI ČLANAK 

Nakon nominacije od stručnog žirija, pet gospodarstvenika i gospodarskih događaja ponuđeno je na glasanje čitateljima Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika. Glasati se može do 30. studenog, do kraja dana telefonskim pozivom ili SMS-om. 

Detaljnije informacije kao i popis nominiranih gospodarstvenika i gospodarskih događaja mogu se pročitati na portalima vecernji.hr i poslovni.hr.

Među gospodarstvenicima ove su godine nominirani Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, vodeće prehrambeno-prerađivačke kompanije, osnivač i predsjednik Nadzornog odbora najveće privatne energetske i logističke kompanije ENNA grupe Pavao Vujnovac, Gordan Kolak, predsjednik Uprave vodeće domaće industrijske korporacije Končar elektroindustrije, Albert Gajšak, inovator, osnivač i direktor tvrtke za proizvodnju STEM igračaka CircuitMess, te Vjekoslav Majetić, osnivač i predsjednik Uprave kompanije DOK-ING, vodećeg proizvođača robotskih i autonomnih sustava.

Od gospodarskih događaja godine žiri je najviše bodova dao ulasku Hrvatske u eurozonu i prelasku na monetarni sustav eura, najavljenoj investiciji Knaufa kod Novog Marofa vrijednoj 120 milijuna eura, dovršetku 53 milijuna eura vrijednog projekta INTEGRA riječke farmaceutske kompanije Jadran – galenski laboratorij, povratku Končar elektroindustrije na iračko tržište te snažnom rastu dionica koprivničke Podravke čija je tržišna vrijednost prvi put prešla milijardu eura.

Gospodarstvenik i gospodarski događaj s najviše sakupljenih bodova bit će proglašeni pobjednicima po izboru čitatelja.

Titulu gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine po izboru stručnog žirija ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik i gospodarski događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje presudno i na pozitivan način utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu.

Pet kriterija

Pri nominaciji i izboru žiri je vodio računa o pet osnovnih kriterija: izvrsnosti u poslovanju, iznadprosječnim poslovnim rezultatima, uspješnom investicijskom projektu, otvaranju novih radnih mjesta te izvoznom uspjehu.

Prošle je godine po izboru čitatelja gospodarstvenikom proglašen Nikola Dujmović iz IT tvrtke Span, dok se žiri odlučio za osnivača i direktora ENNA grupe Pavla Vujnovca. Osim Vujnovca i Dujmovića, u kategoriji za gospodarstvenika godine još su bili nominirani Gordan Kolak iz Končar elektroindustrije, Mate Rimac iz Rimac automobila te Željko Pavlin iz HS produkta.

U kategoriji gospodarski događaj godine u konkurenciji su bili konačna odluka o prelasku na euro, mjere Vlade za ublažavanje negativnih efekata energetske krize, rezultati turističke sezone, završetak procesa preuzimanja Đuro Đaković holdinga te borba protiv inflacije. Žiri se odlučio za odluku o prelasku na euro, dok je gospodarskim događajem godine po izboru čitatelja proglašena borba protiv inflacije.

Kako glasati?

Glasati možete putem SMS-a na broj 666 705 (upišite ključnu riječ GOSP te broj osobe/događaja kojem dajete svoj glas. Npr. ako glasate za osobu pod rednim brojem 1, poruka glasi GOSP01). Glasati možete i telefonskim pozivom na broj 060 888 300 (cijena 3,75 kn/0,50 € iz fiksne ili 5.05 kn/0,67 € iz mobilne mreže). Cijena SMS-a iznosi 3,72 kn / 0,49 € (uključen PDV). Glasati možete do 30. 11. 2023. do kraja dana. Operator usluga s dodanom vrijednosti: MOJ TELEKOM D.O.O., TRG KREŠIMIRA ĆOSIĆA 11, ZAGREB, MB 02497913, TEL. 01/3659-058

Foto: VL

VIDEO Nebeska igra oblaka iznad Zagreba

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije