Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jakuševac

Čistoća izgradila uređaj za preradu stakla i prešanje plastike

Jakuševac
Davor Višnjić
22.09.2009.
u 22:38

Uz novi pogon Čistoća planira izgraditi i reciklažno dvorište za stanovnike gradske četvrti Novi Zagreb – istok.

Pokraj odlagališta otpada na Jakuševcu Čistoća je izgradila novu upravnu zgradu, uređaj za preradu stakla i prešanje najlona, PET-ambalaže... Novi uređaj razgledao je danas gradonačelnik Milan Bandić.

– Vrijeme Jakuševca bliži se kraju. Uskoro bi trebala početi gradnja palionice. Odluku o kapacitetu i lokaciji donijet ćemo uz konsenzus građana i stručnjaka. Obećavam da će biti izgrađena prema najvišim svjetskim standardima – rekao je Bandić.

Na naše pitanje ima li Grad novac za palionicu (vrijednost investicije procijenjena je na otprilike 1,5 milijardi kuna, op. a.) te kojim modelom planira financirati gradnju, gradonačelnik je rekao “da se o modelu financiranja još razmišlja, a novca će morati biti jer palionica nema alternativu”.

Uz novi pogon Čistoća planira izgraditi i reciklažno dvorište za stanovnike gradske četvrti Novi Zagreb – istok.

– Ispred svake zgrade planiramo postaviti i smeđe kante u koje bi se bacao samo biootpad. Potrebno je oko 100 tisuća kanti, a taj projekt počet ćemo nakon što izgradimo bioenerganu – rekao je Marko Melčić, direktor Čistoće.

Ključne riječi

Komentara 6

LE
leonardo1947
02:07 23.09.2009.

Bravo. Probijamo se u vrh EKO tehnologije!

OB
-obrisani-
02:21 23.09.2009.

Kaj plastika, kad se spreša u tom \"izgrađenom uređaju\" više nije ekološki problem?Pa ovo je dostignuće stoljeća.A uređaj je fantastičan. Taj vrijedi sigurno 15 milijona eura.Pogledaj nevidljivu elektoniku,čipove,senzore. A ove dečke sam srel, bili su u Houstonu na specijalizaciji zaa rad na ovakvim sofisticiranim \"izgrađenim uređajima\".Kaj sam ponosan!! Gospon Bandić hvala ti! Sad mi je život puno ljepši.

AU
autoritet
00:09 23.09.2009.

A FONDOVI EU? Koliko je Zagreb dosad povukao novca iz predpristupnih fondova? Ništa! A za ekološke projekte dijele ih kapom i šakom, no u tom slučaju ne može se za WC kumu g. Bandića platit 5 mio kunića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije