Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korupcija

Čim je USKOK odveo Čehoka, smijenjen je i tužitelj D. Šabijan

\'09.06.2011., Varazdin- Privodjenje Ivana Cehoka. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL\'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Autor
Ivanka Toma
14.06.2011.
u 07:40

Navodno je županijski državni odvjetnik u Varaždinu tvrdio da poslovni potezi koji su išli na ruku lokalnom tajkunu Patafti – nisu nezakoniti

Čim je protiv varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka pokrenuta istraga i određen mu pritvor, na čelu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu došlo je do kadrovske smjene.

Funkciju prvog čovjeka varaždinskog tužiteljstva ne obnaša više Darko Šabijan, nego je kao vršiteljica dužnosti postavljena Božena Komar, koja je do spajanja međimurskog i varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva bila prva tužiteljica u Čakovcu. Informacije iz Zagreba, odnosno Državnog odvjetništva RH, govore da je razlog smjeni Šabijanova nekooperativnost prilikom istrage protiv Ivana Čehoka.

Naš izvor koji je dobro upućen u odnose i kadrovsku križaljku što je kreira glavni državni odvjetnik Mladen Bajić kaže kako je osnovni problem to što je Šabijan stalno imao stav da Čehokovi poslovni potezi (iako su se pokazali štetnima za Grad u iznosu od najmanje 29 milijuna kuna) nisu nezakoniti. Premda je za istragu Čehoka i (kako glase optužbe USKOK-a) pogodovanja varaždinskom tajkunu Davoru Patafti nadležan USKOK, od lokalnog tužiteljstva očekivala se aktivnija uloga.

Cijelu priču o Čehoku i Šabijanu pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Komentara 20

MO
moshmislit
08:20 14.06.2011.

a da li će se provesti stegovni postupak protiv županijskog državnog odvjetnika i njega isto kazneno goniti....to je pitanje....jer sve dok se državni odvjetniti i suci prave blesavi, a bez njih se sve ovo ne može događati, situacija se neće promijeniti na bolje...naime, neki suci i državni odvjetnici se potkupljuju

PI
prava istina
08:30 14.06.2011.

Pa o čemu su građani mnogo prije uporno pričali, tražili od nadležnih, skretali pozornost? Eto, pokazalo se da je građanska svijest bila kudikamo jaća od sudbene kojoj bi se kao trebalo vjerovati. Stalno ponavljam da sudbenim i pravosudnim svim organima treba ukinuti \"zaštitu\" jer se upravo pokazuje da ta sudbena vlast je najkorumpiranija. Da bi sudac zbog svojih pogrešaka isto kao i svaki građanin završio u zatvoru danas se mnogo toga ne bi desilo. U ovom slučaju je direktno kriv Šabijan, više od Čehoka. Čehokova žena je državna odvjetnica, u ono vrijeme je tast bio predsjednik Županijskog suda. Pa zar to nije dovoljno jasno da je Čehok u svim bahatim i protuzakonitim rabotama imao vrlo močnu podršku Varaždinskog pravosuđa. I od toga svega danas nebi bilo niušta da se papiri nisu pojavili u Bruxelesu u uredu Hanessa Swobode. Da oni nisu postavili to pitanje i dalje bi se radila šteta gradu u interesu pojedinaca.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
07:56 14.06.2011.

Pa nesmije se našeg Čehoka hapsiti zbog nekoliko desetaka pišljivih miliona ! Svi ćete dobiti otkaz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije