Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcijski plan Vlade
Povratak na članak

Cilj u 2015.: Rezanje javne potrošnje za tri milijarde

Pet timova - Svako povjerenstvo vodit će stručnjaci s Ekonomskog instituta i Instituta za javne financije

Komentari 13

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:09 23.10.2014.

...hoće li se ministar zdravlja pridružiti gradonačelniku... kažu da je u hzzo bez natječaja zaposlio neutvrđen broj radnika... te da je nekima od njih i sebi... o javnom trošku.... također bez natječaja... platio više školovanja... te nekoliko privatnih putovanja...

VL
CE
cenzura
08:46 23.10.2014.

Čitam ovo i ne mogu vjerovati šta i kako ovi nesposobni likovi rade! Ulaskom u zadnju godinu mandata oni tek sada vrše "dubinske" analize stanja i planove ušteda. Pa za Boga miloga, šta su radili protekle 3 godine??? Dobro, neštoo su i radili ali ne za narod već za sebe! Nakupovali si nove aute, skockali urede, proputovali svijetom zajedno s obiteljima na račun naroda, zaposlili sve rođake i frendove u držanim tvrtkama, rasprodali šta se dalo prodat, nadizali kredite.......Nema smisla dalje nabrajati!!!!

VL
LI
list68
07:42 23.10.2014.

Ovoj bi vladi trebalo zabraniti svako donošenje odluka. Narod ih ne želi i ne vjeruje im, a sve što rade, rade na štetu naroda i Hrvatske.

VL
TE
TechnoCroat
07:14 23.10.2014.

Trebalo ti je 3 godine da to shvatis?

VL
GO
google385
07:28 23.10.2014.

prica se da je milanovic jos u politickome pubertetu i da nikada iz njega nece izici .mentor mu bio cacic ali ga nista nije naucio jer se i on srozo

VL
DO
doktorica
08:48 23.10.2014.

dajte otkaze svim uhljebima!!!

VL
Avatar TAJSAM
TAJSAM
10:04 23.10.2014.

Sramotno je da ova vlada postoji samo za sebe. Ništa nisu pomogli niti obezbjedili napredak i ulaganje sa otvaranjem radnih mjesta, a što oni rade. Dubinsko snimanje gdje srezati javnu potrošnju. Svi rade i obavlju svoje poslove a Vlada ništa, samo gleda kome uzeti umjesto kako privuči ( i stvoriti uvjete ) ulagače. To im nije palo na pamet od slučaja Lex Perković ili možda nešto drugo????? Pozdrav dobrim ljudima

VL
NE
neutron
10:21 23.10.2014.

Hahaha, ali važno je da se gradovi, općine, županije i zaposleni u njima neće dubinski snimati :D Imam ideju, ajmo npr. ukinuti zdravstvo i i povećati opterećenja na plaće u privatnom sektoru i osnovati ministarstvo brige o aparatčikima (stranačko-rodbinskih uhljeba)

VL
TH
than
11:30 23.10.2014.

Svake godine isti ciljevi, a izvedba nula bodova. I tako to, cijeli mandat. Od ustede nista, krediti se dizu, a javni dug raste li raste.

VL
LI
Livi
09:56 23.10.2014.

Dobro mi vidimo kako vi rezete. Svaki ministar si nabavlja najskuplje aute, mobitele, urede... Poznato je da cak i zene ministara se voze tim autima, a zamjenicama tih istih ministara kradu se auti parkirani pred njihovim stanovima. Koliko je samo novca ulupano u kojekakve konsultacije za master planove, outscoursinge, offscourcinge, monetizacije itd. Da ne govorimo o rasipnosti Doncica po Splitu...

VL
ZD
zdepar
11:56 23.10.2014.

pa kako će u zadnjoj godini rezati, a za rezanje nema provizije

VL
Avatar drug lenjin
drug lenjin
08:54 23.10.2014.

Ovi hrvatski političari baš neki smješni ljudi.Ili su neznalice ili su u zatvoru no za glasače su i dalje izbor. 😉

VL
AM
amato
11:47 23.10.2014.

Zadatak Vlade je da stvara uvjete za rast investicija i poslovanje tvrtki, da olakšava dobivanje dokumentacije, osigurava sigurnost uvjeta poslovanja... Nemamo državni kapitalizam da se država bavi poduzetništvom kao poduzetnik. Pitam se čemu toliko traženje da ova Vlada nešto napravi na tom planu. I tko stoji iz hajke na Vladu. Poduzetnici se trebaju baviti poduzetništvom. Ako uvjeti poslovanja nisu povoljni za to ova Vlada nije kriva ili je kriva samo djelomično. Jer glavni uvjeti su definirani u proteklih dvadesetpet godina ove države. Sve neracionalnosti, sve krađe i pljačke su tu, sve ih moramo platiti kroz stope PDV 25 % , stope doprinosa (20 % MIO iz dohotka, 15,5 % zdravstvo na dohodak, 1,7 % za zapošljavanje na dohodak), poreza 25 % i prireza 18 % u Zagrebu). Dapače ova Vlada nema pravo da dirne ni u jedno pravo. Prava branitelja ne smije ni spomenuti, prava katoličke crkve također, prava povlaštenih umirovljenika također, smanjivanje općina i Županija također, i tako dalje. Što uopće može - to treba realno pogledati i reći. Članovi ove Vlade ne kradu i čine sve što mogu. Normalno je mi svi očekujemo da čine više, ali budimo realni i pogledajmo što stvarno mogu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.