Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFORMA ŠKOLSTVA
Povratak na članak

Cilj je stvoriti ljude koji su kreativni, ne boje se izazova i rade marljivo

Bitno je imati izvrsne učitelje koji su dobro plaćeni, a za to treba pročistiti sustav od desetljeća političkog namještanja pozicija

Komentari 3

BI
bijelocrveni
18:39 30.05.2016.

Sve je to u redu, ali je istodobno cilj, citajuci Tomica i Jergovica u lektiri, stvoriti male partizane koji mrze sve hrvatsko.

VL
Avatar jozo.juric
jozo.juric
16:30 31.05.2016.

Odlična vizija ciljeva i načina izobrazbe. Međutim ja bih od kompetentnih mislilaca volio čuti kako netko planira zaposliti 90 % Hrvata koje izobrazba nakon srednje škole nikad nije zanimala niti će zanimati ma kakva ona bila. U posljednje vrijeme jakoo je popularno "trkeljati" o tome kako će nam djeca postati "planetarno konkurentni programeri", samo ih treba stisnuti da odmah iz vrtića uče programiranje !?! Pitam se zašto ih odmah iz vrtića6 ne stisnu da postanu neuro kirurzi, arhitekti, nuklearni fizičari itd. Koliko je samo gluposti izrečeno o programiranju i informatičkim znanostima povodom kurikularne reforme nepodnošljivo je svatkome tko se iole razumije u to područje. Pitam se kako nikom nije palo na pamet da pogleda na koni način su Kinezi zaposlili nepismenu masu. Da su Kinezi čekali Jokićev kurikulum vjerovatno bi u svjetu zavladala glad, jer nitko vise nebi radio obične poslove sijao rižu i pšenicu, kopao u polju, krčio šumu, predađivao plastiku i metal, krojio i šivao svjetske modne brendove itd. Izgleda da većih sanjara i lijenčina od Hrvata nema. Svi predodređeni za Elitu :P

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.