Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća

Čileanski vojni avion s 21 putnikom pao u Pacifik

nesreća čile (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/5
03.09.2011.
u 09:17

Gradonačelnik Leopoldo Gonzalez izjavio je za nacionalnu televizijsku postaju TVN kako su dijelovi olupine pronađeni oko pola kilometra od sletne piste na otoku.

Čileanski vojni avion strmoglavio se u Pacifički ocean u petak, nakon što je nestao s radara nedaleko otočja Juan Fernandez u Santiagu, piše portal Sympatico.ca. Vlasti su izvijestile kako je 21 osoba bila na avionu CASA 212, a ministar obrane Andres Allamand potvrdio je da je pilot dvaput pokušao sletjeti prije nego li je nestao s radara.

Gradonačelnik Leopoldo Gonzalez izjavio je, pak, za nacionalnu televizijsku postaju TVN kako su dijelovi olupine pronađeni oko pola kilometra od sletne piste na otoku. Vlada još nije potvrdila taj podatak.

Čileanska mornarica potvrdila je da je u moru, nedaleko Juan Fernandeza, pronađeno tijelo žene, piše Buenos Aires Herald.

Dosad su pronađene četiri tijela. Maximiliano Larraechea, šef zračnih snaga izjavio da ne postoji mogućnost da su preostali putnici preživjeli, iako se još uvijek gaje nadu.

Felipe Paredes, koji radi u kontrolnom tornju, kazao je da je vidio avion kako se bori s jakim vjetrom i kišom koji su ometali slijetanje.

Spasiteljske ekipe krenule su sinoć u potragu za mogućim preživjelima, no kako se već bio spustio mrak, avion nije pronađen.  Ipak, u moru su pronađeni su dijelovi putniče prtljage.

Predsjednik Sebastian Pinera izrazio je suosjećanje s obiteljima nestalih i  poginulih putnika.

Među putnicima je bilo petero radnika državne televizije, a među njima i popularni voditelj i glumac Felipe Camiroaga. Namjeravali su dokumentirati kako napreduje saniranje štete koju su otoci pretrpjeli nakon snažnog potresa koji je Čile pretrpio prošle godine.

Komentara 5

IR
irani
10:20 03.09.2011.

Ovakve vijesti me uvijek razaloste, narocito ako je bilo, kao u ovom slucaju, vise pokusaja slijetanja prije nesrece. Neka mi Bog oprosti, ali nekako je razlika ako se sve odigra odjednom, na brzinu, dok jos nitko nije svijestan kako ima problema.

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
10:28 03.09.2011.

Iskrena sućut obiteljima stradalih!

OB
-obrisani-
11:38 03.09.2011.

hikos, posalji im brzojav s izrazima iskrene sucuti....sumnjam da citaju VL....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije