Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prozivanja iz hho-a

Čičak: Vlatko Marković doprinosi veličanju ustaštva na stadionima

\'15.01.2011. Branimirova, Zagreb-Ivan Zvonimir Cicak s Vlatkom Silobrcicem i Miljenkom Mesicem procitao je zakljucke HHO-a o predstavci Mirjane Sanader kojom se zali na povredu ljudskih prava nje i n
Arhiva VL
05.09.2011.
u 14:00

- Ako će se na utakmici Hrvatske i Izraela skandirati "Za dom spremni", treba prekinuti susret, stoji u priopćenju HHO-a

Hrvatski helsinški odbor u priopćenju upozorava kako je sport, a posebno nogomet u posljednje vrijeme postao poprištem šovinističkih, rasističkih i drugih manifestacija netrpeljivosti i mržnje. Divljanja skinheadsa i međusobni fizički obračuni navijačkih skupina postale su naša svakodnevica, dodaje se u priopćenju.

- HHO posebno zabrinjava udomaćeno ponašanje hrvatskih nogometnih navijača kada gotovo cijeli stadion skandira „Za dom spremni!“ Riječ je o službenom pozdravu Pavelićeva fašističkog ustaškog režima koji je postao uobičajena pojava na domaćim utakmicama državne reprezentacije. Takvoj praksi doprinosi i sam predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković. On to ružno ponašanje navijača pokušava opravdati tvrdnjom da je riječ o starom hrvatskom pozdravu. Istina, ovaj je pozdrav u formalnom smislu sličan pozdravu Hrvatske seljačke stranke („Za dom, za hrvatski seljački dom – spremni!“), ali je također istina da se on, zahvaljujući povijesnoj zloupotrebi u vrijeme ustaškog režima, nepovratno kompromitirao - naglašava Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a. 

HHO je upozorio i na, kako tvrdi, veliki rizik predstojeće nogometne utakmice Hrvatska - Izrael.

- Za Hrvatsku bi bilo sramotno kad bi se i na ovoj utakmici, kao na posljednjoj protiv Gruzije u Splitu, navijači „proslavili“ u svijetu skandiranjem pozdrava „Za dom spremni!“, zaključuje se u priopćenju uz poziv navijačima da se klone takvog načina navijanja, a ako se na stadionu ipak bude čuo taj poklič, iz HHO-a pozivaju organizatore utakmice i predstavnike vlasti da utakmicu odmah prekinu, a stadion isprazne.

Komentara 83

MA
maraosta
14:20 06.09.2011.

kada lajavci nemaju ili ne znaju o čemu, onda se zadenu za ustaše

LI
liburnik
14:24 05.09.2011.

Previse volim svoju Domovinu da bi bio nacionalista

DR
drug
15:36 05.09.2011.

Daj oladi vise... Znamo mi ko smo i sto smo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije