Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve manje prepreka

Čičak: Nisam protiv golf-igrališta ako je sve transparentno

ivan zvonimir cicak (1)
Boris Ščitar/PIXSELL
04.07.2012.
u 21:00

Detalji Ostojićeve ideje da Hrvatska ubrzano dobije 20 golf-igrališta još nisu poznati, pa nema ni previše elemenata za kritičare

Odlučnost ministra turizma da Hrvatska u nekoliko idućih godina dobije dvadesetak novih golf-igrališta ne izaziva protivljenje ni kod nekih od ponajvećih oponenata iz proteklih godina. Istina, detalji o tome kako će ta ambiciozna ideja zaživjeti nisu još dokraja poznati, pa nema ni previše elemenata za koje bi se mogući kritičari uhvatili. Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak, koji je među onima koji su doprinijeli da se sporni Zakon o golfu lani stavi izvan snage (prigovori su bili da je neustavan, paravan za betonizaciju, korupciju i pljačku, da pogoduje investitorima...), danas kaže da se samo zalagao za transparentnost.

– Protiv golfa nisam bio ni onda, pa nisam ni sada. Protivim se jedino tome da se uz golf-terene grade hotele i apartmani. Ne vidim logiku u tome da gradimo golf-igrališta i nove hotele s obrazloženjem kako nam to treba za produljenje sezone, a istovremeno nam postojeći hoteli nisu puni. Stoga, dajem glas gradnji golf-igrališta, ali transparentno i bez novih smještajnih kapaciteta – komentirao je Čičak.

I u Zelenoj akciji, kako kažu, nemaju ništa protiv da se hrvatska turistička ponuda oplemeni golfom. No, također smatraju da bi bilo pogrešno uz golf-terene graditi hotele, vile i apartmane. Osim toga, inzistiraju i na visokim ekološkim standardima načina gradnje i održavanja golf-terena, koji maksimalno čuvaju okoliš.

– To, na žalost, pri dosadašnjoj gradnji golf-terena kod nas nije bio slučaj. Mediteranska smo zemlja, sušna su razdoblja sve češća, a za golf-igrališta treba puno vode i jedno od pravila bi, recimo, moralo biti da ih se navodnjava recikliranom, a ne pitkom vodom iz podzemlja – poručuje Jagoda Munić iz Zelene akcije, kojoj je u najavi ministra Veljka Ostojića da će se insistirati na gradnji golf-terena zasad najspornije što Ministarstvo turizma namjerava financijski podržati takve projekte.

– Ne vidim čemu za to davati novac ako je golf tako profitabilan i turizmu daje dodatnu vrijednost kao što se govori?!

Komentara 21

OB
-obrisani-
21:21 04.07.2012.

tragično do boli, a posljedica komunizma...tuđe nećemo svoje opanke ne damo umjesto da se godišnje dobije koja milijarda eura od golfera i njihovih obitelji tijekom cijele godine....mi smo ipak za konzerva turizam? od ovakvog turizma, zakona, poreza i svega ostalog....i.i albanija sa novim resortima, hotelima, golf igralištima.....su znatno povoljniji i bolji od Hrvatske ujedno i porezi na gorivo, opskrba brodova...prihvat....u svemu su bolji od Hrvatske dok god će medije bombardirati komunistički umotvorci, vi ćete debelo zaostajati sada već i za albanijom....se sjećate gdje su bili....a vi sa tako mudrim antipametnim političarima i udrugama za zaštitu krivo srasle dlake....direkt u ponor i još se treba prepucavati....da li je za tita bilo bolje???!!!! a kak bi vi jadni i znali što je bolje, kad bolje niste niti vidjeli i stojadin i jugo su vam bili totalni top noch proizvodi koji osvajaju USA hahhahahahahha

ŽA
žalosnababanarikača
21:35 04.07.2012.

Taj Čičak je jedan najveći zagađivać medijskoga prostora. Na sjeveru Hrvatske bi rekli za takve da se guraju ko "rubača v rit".

PA
pasara
21:08 04.07.2012.

Stvarno mi muka dode kada cujem jednog zgubidana kao predsjednika nekog izmisljenog i samoimenovanog odbora,da je kao veliki strucnjak,za ovo ili za ono.On sve zna i u sve se razumije.Takav covijeki ko on bere placu iz budeta od 14 000 kuna i samo soli svima pamet,nemilice je trosi a samome mu pameti i znanja nedostaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije