Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zajedničko brojilo

Chromosovu tornju HEP isključio struju, nije radilo - 600 ljudi!

chromos toranj
Goran Stanzl/PIXSELL
26.09.2012.
u 20:07

Problem je brojilo koje vlasnici 42 tvrtke dijele, a u HEP-u, kako tvrde, ne postoji dobra volja da se problem riješi

Više od 600 zaposlenika Chromosova tornja, zagrebačkog nebodera u kojemu posluju čak 42 tvrtke, u srijedu je bilo prisiljeno ne raditi ništa. Naime, nakon što je manji dio vlasnika prostora unutar zgrade, a kako tvrde sugovornici, njih samo četiri, odbio platiti dug od 550 tisuća kuna za struju, Hrvatska elektroprivreda (HEP) isključila im je struju. Problem je pak zajedničko brojilo koje već godinama pokušaju razdvojiti na pojedinačne vlasnike.

– Događa se paradoks. Tvrtka Chromos-poslovne usluge vlasnik je brojila. Ona je jedan od najvećih krivaca. Tražili smo i kao firma, ali i kao većina suvlasnika prostora da se izdvojimo i sami plaćamo struju, no taj zahtjev HEP je odbio. Dobili smo rješenje da moramo jednoglasno odlučiti o tome – kazao je Dean Vranić iz tvrtke Imago koja je jedan od vlasnika prostora.

Situacija ne bi bila toliko ironična da prije godinu dana svi platiše nisu podmirili ukupno dugovanje, no sada su zbog novog neplaćanja pojedinaca, ponovo ostali bez struje, ali i bez novca.

– Ne mogu ni zamisliti koliko će nas to koštati. Pa za cijelu zgradu, odnosno vlasnike tvrtki sigurno je napravljena šteta i od nekoliko stotina tisuća kuna. To treba izračunati – kazao je Tomislav Ramljak, predsjednik savjeta vlasnika.

Krivac je i HEP, slažu se vlasnici.

– Imovinsko-pravno pitanje je kompleksno, HEP radi sve po zakonu, no nema razumijevanja za naš problem. Traži da se svi složimo, a to je očito nemoguće – kazao je Ramljak.

>>HEP traži poskupljenje grijanja od 36,7 posto za 123. 000 kućanstava

Ključne riječi

Komentara 16

FE
Felicijen
22:29 26.09.2012.

Kafići u neboderu su uveli vjerojatno i treću smjenu za ove patnike koji su tugu za poslom obilato napajali u kafićima u prizemlju...

SO
sotokuco
20:11 26.09.2012.

Ili smo otišli iz socijalizma? Kad mislimo da jesmo, ovdje na forumu postoji jedan, koji nas odmah vraća tamo.

SP
spartak
22:29 26.09.2012.

marko53 ti se vjerojatno zezaš. Pa da, tako neki neuki ljudi shvaćaju socijalizam, jer nemaju pojma što je to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije