Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozitivna statistika

Chavez ponosan - smanjeno siromaštvo u Venezueli

hugo chavez
Miraflores
28.07.2012.
u 11:36

Znatno veći problem od siromaštva, Venezuela bilježi kao država s jednom od najviših stopa kriminala. Dnevno se u Venezueli dogodi 50 ubojstava.

Dok većim dijelom Južne i Srednje Amerike statistke bilježe porast siromaštva, pod utjecajem i svjetske krize, venezuelanski čelnik Hugo Chavez pohvalio se kako je toj državi njegova predsjednička vladavina donijela smanjenje broja stanovnika koji žive na rubu egzistencije.

- Gledajući statistiku 21 posto siromašnjih ljudi koliko ih je u Venezueli evidentirano, smanjio se ove godine na sedam posto, pohvalio se Chavez.

Milijuni majki koje su ranije patile u kartonskim kućama, a njihova djeca i one same umirali od gladi više ne predstavljaju našu stvarnost, izjavio je predsjednik Venezuele na tamošnjoj državnoj televiziji.

Dizanje standarda žitelja ove države uvelike je omogućeno naftnim bogatstvom koje je iz ruku inozemnih kompanija nacionalizacijom Hugo Chavez predao u ruke vlastite političke oligarhije.

Veliki dio državnih sredstava namaknutih prodajom crnim zlatom transferira se u programe za zbrinjavanje siromašnih, poput gradnje stambenih zgrada za njihovo stanovanje.

Znatno veći problem od siromaštva, Venezuela bilježi kao država s jednom od najviših stopa kriminala. Dnevno se u Venezueli dogodi 50 ubojstava.

Ključne riječi

Komentara 23

TE
teoodd
12:45 28.07.2012.

Izgleda da su u Venecueli izbori ?????

ST
Startrack
12:50 28.07.2012.

To sto vi zovete nacionalilzacija je ustvari kradja jer su te strane kompanije nasle naftu, izbusile svojom opremom do nje a onda ih je ovaj olos otjerao. Ja dase pitam uzeli bi Venecueli dio teritorije i crpili naftu dok sese ne isplati sta su ukrali, porusio bi sve sto su strane kompanije napravile a onda bi se povukao nek sami traze i grade.

ST
Startrack
12:53 28.07.2012.

I nije istina da je Juzna Amerika u problemima. Cile je odavno razvijena industrijska zemlja, Brazil je privredno cudo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije