Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLEDANJE KLANJA SE NAPLAĆUJE, A MESO SE DOBRO PRODAJE

Četvrt milijuna životinja bit će žrtvovano u čast božice Gadhimai

koza
24.11.2009.
u 08:35

Žrtvovanjem životinja od božice će se tražiti više sreće u životu, bogatstvo i blagostanje, a ove godine Gadhimai festival u Nepalu pohodit će pola milijuna ljudi.

Zaštitnicima životinja diže se kosa na glavi od hinduističke proslave koja se organizira u čast božice moći Gadhimai, na kojoj će biti zaklano četvrt milijuna životinja.

Na tisuće Hinduista krenulo je u južno nepalski grad Bariyapur gdje će se održati dvodnevni Gadhimai festival koji se inače organizira svakih pet godina.

Žrtvovanjem životinja od božice se traži više sreće u životu, bogatstvo i blagostanje, a ove godine procjenjuje se da će festival u Nepalu pohoditi pola milijuna ljudi.

- Božica zahtijeva krv - izjavio je za BBC Chandan Dev Chaudhury, svećenik u Gadhimai hramu u samom središtu festivalskog grada. 

- Ako netko ima problema s izvršenjem žrtvovanja, ja ću prerezati vrat životinji i na taj način riješiti problem - poručio je.

Najčešće se žrtvuju koze. Kolju se i pilići, ali i golubovi te štakori. Ponekad se zakolju i bizoni koji se smatraju najvećom žrtvom koja se može dati.

Na festivalu će klanje obavljati 250 osoba koji imaju dopuštenje za obavljanje žrtvovanja prema tradicionalnim napucima. Gledanje klanja životinja se naplaćuje, a uvijek je dobro posjećeno. Meso zaklanih životinja dobro se prodaje u obližnjim restoranima, ali i izvozi u susjednu Indiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije