Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Četveročlana obitelj ostala bez krova nad glavom u 10 minuta

pozar
Pixell
07.12.2009.
u 21:10

Općina Koška obećala je nesretnoj obitelji jednokratnu pomoć od 10.000 kuna, koja bi joj trebala biti uručena već početkom sljedećeg tjedna.

NAŠICE - U samo desetak minuta, bez krova nad glavom ostala je jučer ujutro obitelj Bernarda i Marine Makaj iz Normanaca kod Našica. Požar je, prema prvim informacijama s policijskog očevida, izbio zbog isijavanja peći na kruto gorivo u kuhinji, radi čega se zapalila lamperija.

Sklonit će se u garažu

Vatra se ubrzo proširila na dnevni boravak i krovište te je na kraju zahvatila cijelu kuću. Znak za uzbunu obitelji je bio dim koji je oko 8.30 sati odjednom ispunio sobu.

– Primijetili smo plamen iz zida, gorjela je lamperija. Brzo sam sklonio ženu i djecu iz kuće i pokušao ugasiti vatru – ispričao nam je još uvijek potreseni 35-ogodišnji Bernard, otac dvije kćeri u dobi od sedam i trinaest godina.

Spasiti im dom nisu uspjeli ni vatrogasci koji su odmah stigli u pomoć, a vatrena stihija nije progutala jedino garažu, u kojoj će četveročlana obitelj i boraviti dok se ne snađe.

Šteta se još utvrđuje, a procjenjuje se na najmanje 200.000 kuna.

Općina Koška obećala je nesretnoj obitelji jednokratnu pomoć od 10.000 kuna, koja bi joj trebala biti uručena već u ponedjeljak. Načelnik Zoran Kovačević najavio je i kako će hitno predložiti da se u općinskom proračunu nađu sredstva za pomoć u obnovi kuće ove obitelji koja je pred sam Božić ostala doslovce na ulici.

Požar i u Otoku

Požar je jučer izbio i na obiteljskom imanju 58-ogodišnjaka u Ulici braće Radića u Otoku, a izgorjela je pomoćna gospodarska zgrada. Krivac za to je, kako doznajemo, pregrijavanje elektromotora na cirkularu koji nije bilo isključen iz električnog voda.

Vatru je sat vremena obuzdavalo devetnaest vatrogasaca otočkog DVD-a. Ozlijeđenih, srećom, nije bilo, no materijalna je šteta velika.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Robinzon
Robinzon
08:25 08.12.2009.

Ovakve ljude treba smjestiti u ludnicu. Lamperiju oko štednjaka!!!!! SVAŠTAAAAA!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije