Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deseta dodjela

Četiri turističke nagrade 'Suncokret ruralnog turizma' došle u Vukovarsko-srijemsku županiju

Suncokret ruralnog turizma
Vukovarsko-srijemska županija
14.03.2023.
u 15:55

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ Dijana Katica rekla je kako im je ova godina izuzetno značajna jer slave 25 godina Udruge kao i deset godina projekta „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“

U konkurenciji 161 prijavljenog kandidata iz 18 hrvatskih županija te 16 prijavitelja iz Bosne i Hercegovine, na desetoj dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske  - Sunflower Award“, četiri povelje i jedno posebno priznanje stiglo je u Vukovarsko–srijemsku županiju. Tako je u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ zlatnu povelju osvojio projekt Adrenalinski park Rokovci - Andrijaševci. U kategoriji „Tradicijska (ruralna) domaćinstva“ srebrna medalja pripala je Kući za odmor „Šokačka lady“ iz Županje, dok je druga srebrna medalja dodijeljena županjskom Šokačkom sijelu i to u kategoriji „Ruralno turistički projekti“. „Stanarski susreti“ udruge Šokadija iz Babine Grede osvojili su brončanu povelju u istoj kategoriji. Posebno priznanje dodijeljeno je Muzeju pčelarstva iz Šiškovaca.

- Uvijek ističem koliko je velik turistički potencijal Vukovarsko-srijemska županije, a ruralni turizam svakako je, možemo reći, okosnica turizma u našoj županiji. Naravno, uvijek su potrebni investitori koji će doći kada vide potencijal i promišljanje o turističkom razvoju - rekao je župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić koji je primio dobitnike medalja ističući kako velik broj projekata i nagrađenih potvrđuju postojanje ideja.

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ Dijana Katica rekla je kako im je ova godina izuzetno značajna jer slave 25 godina Udruge kao i deset godina projekta „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“.

- Svake godine imamo velik broj prijava i izuzetno je teško odlučiti tko zaslužuje nagradu, ali drago nam je kada na terenu vidimo rast i razvoj ruralnog turizma, ne u brojčanom smislu već u smislu kvalitete i raznovrsnosti proizvoda i usluga – rekla je Katica čiji je rad i životno djelo prepoznala Međunarodna udruga žena te ju nagradila titulom „Utjecajne hrvatske žene“, u kategoriji Vodstvo i inovacija.

Nagrada je priznanje svim entuzijastima za utrošeno vrijeme, sredstva i sav trud, potvrdili su dobitnici.

- Zlatnu povelju dobili smo za Adrenalinski park Bosut koji se nalazi na obali istoimene rijeke. Lijep je to nastavak priče prošlogodišnje nagrade za turističku brodicu dr. Franjo Tuđman i zaokruživanje turističke ponude u našoj općini. Adrenalinski park izuzetno je zainteresirao ljude što potvrđuje činjenica da nas je u dvadeset radnih dana prošle godine posjetilo oko 400 ljudi - rekao je direktor Komunalnog društva Rokovci - Andrijaševci Martin Majer.

O značaju nagrade govorio je i predsjednik Udruge za promicanje i očuvanje kulturne baštine Babina Greda Ilija Babić koji su za organizaciju Stanarskih susreta nagrađeni brončanom poveljom.

- Babina Greda polovicom prošlog stoljeća imala je oko 300 stanova, a danas ih ima samo desetak koje koristimo za navedenu manifestaciju. Cilj nam je prezentirati javnosti kako se nekada živjelo na stanovima – snaše kuhaju tradicionalna jela, mali čobani natječu se u raznim čobanskim igrama dok muškarci prezentiraju svoje vještine sa sjekirom i testerom. Nadam se kako ćemo uspjeti zadržati postojeće stanove kako bi se tradicija nastavila prenositi na nove generacije – rekao je Babić.

VIDEO Zagreb: Ministrica Brnjac predstavila rezultate dva završena javna poziva za dodjelu sredstava turističkim projektima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije