Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR

Četiri maloljetnika optužila policiajce da su ih ozlijedili

bomba
Arhiva VL
26.09.2010.
u 18:09

Nakon krim obrade u nazočnosti roditelja, tijekom kojega nitko nije imao primjedbi na postupanje policije, napustili su policiju, no oko sat iza ponoći u bolnici na odjelu kirurgije liječničku pomoć zatražilo je četvero maloljetnika.

ZADAR - Zadarska policija priopćenjem je kasno poslijepodne izvjestila o događajima kasno sinoć  na gradskom predjelu Stanovi. Ističe se da je policijska ophodnja oko 22.00 sati uočila grupu od šestero mlađih osoba koji su narušavali javni red i mir vikom i galamom, te da su započeli vrijeđati i omalovažavati policajce, nakon čega su se razbježali okolnim ulicama. Ubrzo su policijski službenici zatekli četvoricu sudionika koji su privedeni u službene prostorije.

- Prilikom privođenja nad dvojicom izgrednika u cilju spriječavanja bijega uporabljena su sredstva prisile, sredstva za vezivanje s obzirom da je bilo očito kako su isti pod utjecajem alkohola. Nakon privođenja u službene prostorije utvrđeno je da su sva četvorica maloljetnika u dobi 15 do 17 godina, pod utjecajem alkohola od 0,67 do 1,50 g/kg alkohola u organizmu. Potom su u službene prostorije samovoljno pristupili i drugo dvoje maloljetnika u dobi od 15 i 16 godna, koji nisu bili pod utjecajem alkohola. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja u nazočnosti roditelja, tijekom kojega nitko od maloljetnika i njihovih roditelja nije imao primjedbi na postupanje policijskih službenika, napustili su službene prostorije - ističu iz zadarske policije, te dodaju da je naknadno, oko jedan sat iza ponoći u zadarsku opću bolnicu na odjelu kirurgije, liječničku pomoć zatražilo četvero maloljetnika za koje je prethodno utvrđeno da su bili u alkoholiziranom stanju.

Tamo su im, kako navodi policija, konstatirane lakše tjelesne ozljede, a za koje ozljede su naveli da su ih zadobili prilikom policijskog postupanja.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem u svezi prijave o zadobivanju ozljeda nije utvrđeno da su ozljede nastale uslijed policijskog postupanja, niti da su policijski službenici na bilo koji način prekoračili svoje ovlasti. Prema svim maloljetnicima slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 13 i čl 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a o događaju će putem posebnog izvješća biti upoznato Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Zadru - istakli su iz zadarske policije.

Ključne riječi

Komentara 14

MR
mravac
19:13 26.09.2010.

trčkaralo tebi fali pokoja letva u glavi,ti bi amerićki sistem uveo u Evropi..Vidi se da si nećije trčkaralo.!

OB
-obrisani-
18:47 26.09.2010.

Balavurdija od 15 i 17 godina se drogira ,opija ,a roditelje nije briga...Na kraju, :-)) premlatili ih roditelji ,pasad misle izvuci love od policije.... Idite radite,lopine...

MR
mravac
19:11 26.09.2010.

Kad će shvatiti milicajci da se maloljetnike od 14 do 17 godina ne mlati...I kad će milicija shvatiti da djeca nisu punoljetna to se vidi da i nekim komentatorima ne ide u glavu.! Svi mi znamo postupke milicije i njihovih primitivnih postupaka.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije