Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb

Cestu u Mlinovima grade samo zbog Milorada Pupovca?

'06.07.2009., Zagreb - Dolazak clanova Vlade na Markov trg u Banske dvore na sastanak prije imenovanja Jadranke Kosor za predsjednicu Vlade RH. Milorad Pupovac.  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list'
Foto: 'Goran Stanzl/Vecernji list'
1/3
31.01.2012.
u 12:00

Susjedi smatraju da Grad Zagreb pogoduje saborskom zastupniku SDSS-a, što on demantira

Psihološki rat godinama dijeli zaraćene strane u zagrebačkom kvartu Mlinovi, a između linija našao se saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Naime, neki od susjeda tvrde da je, otkada je Pupovac na Malovanskim stubama kupio skromnu kuću u kojoj živi sa suprugom, njihova idila narušena. Njega i ostale susjede Malovanskih stuba neki od stanara Nemetove ulice, koja prolazi desetak metara sjevernije, optužuju da im pokušavaju oteti zemlju kako bi sagradili prometnicu do kuća.

Mogla bih nekoga ubiti

– Mogla bih nekoga ubiti. Da, saborski zastupnik Milorad Pupovac ovdje uništava živote i oduzima nam zemljišta. Ovo što se događa nije normalno – rekla je jedna stanarka Nemetove ulice, koja bi se trebala spojiti s kućama na strmini do kojih jedino vode stotine stuba. Dotad će, kaže, pokazujući na tamnoplavi Saab karavan, Pupovac i dalje parkirati pred njezinom kućom. Do doma Milorada Pupovca, koji se vodi na ime supruge, Slavice Lukić, od ulice Mlinovi može se doći samo "planinarskim" pothvatom i usponom uz 200-tinjak stuba.

– Grad želi ući u naše dvorište i spojiti se na Malovanske stube gdje bi bio kraj ceste. Ovdje je isključivo riječ o privatnom, a ne o javnom interesu. Znam da je teško doći do kuća, ali nakon što je on (Pupovac op.a.) jeftino kupio kuću, sada si želi dovesti cestu kako bi povećao cijenu zemljišta – smatra Miljenko Urvan, koji bi Gradu trebao prepustiti otprilike 150 četvornih metara grunta, koliko i stanovnici urbanih vila u susjedstvu, koji bi osim kvadrata ostali i bez dječjeg igrališta.

Urvan ističe da nije pristao na razgovore s Pupovcem, što je on zatražio posredno, preko trećih osoba.

– Mi ne želimo prodavati svoju zemlju, pogotovo ne po ovoj cijeni. Nama je Grad ponudio 1850 kuna po kvadratu. Tražili smo otprilike 600 eura, no Grad na to nije pristao jer idu logikom da su oni vlast i da će nas na kraju ipak izvlastiti. Već smo pobili jednu lokacijsku dozvolu, prije desetak godina, ali su 2009. izdali novu i prošle je zime produljili je do 2013. godine – nastavio je Urvan, koji živi s obitelji i roditeljima u kući od 400-tinjak kvadrata.

S balkona osim na Donji grad ima i pogled na nemilog susjeda, zbog kojega se, tvrdi, želi asfaltirati njihovo dvorište, a tu bi niknulo i pet parkirališnih mjesta.

Kako kažu susjedi iz Pupovčeve "uličice", upravo su Urvani zapreka za njihovu spojnicu s vanjskim svijetom. Naime, do njih ne mogu doći ni vatrogasna kola, a čak i neki dostavljači odbijaju isporučiti pakete na kućni prag. Od kupnje namještaja i velikih nabava odavno su odustali.

Radnici koji pola godine rade na kući do Pupovčeve, građevni materijal prenose na rukama, a samo zahvaljujući dobroj volji jednog od susjeda mogu koristiti prečicu kroz Nemetovu ulicu.

U planu 40 godina

– Sada cesti koja se planira već četrdesetak godina smetaju kuće koje je sagradila banka i čovjek koji ne želi dopustiti prolaz preko svoje zemlje. Nama bi ta cesta bila spas – kaže prva susjeda saborskog zastupnika.

Dodaje kako nema govora o tome da se pogoduje Pupovcu zbog političke eksponiranosti i ističe da se on tek prije dvije godine doselio.

– Nepravedno je da se upućuje na mene kao saborskog zastupnika. Već početkom 90-ih izdana je lokacijska dozvola za gradnju puta. Netko je u jednom trenutku uzurpirao gradsku zemlju preko koje je trebala ići cesta i sada je to jedna velika zavrzlama – komentirao je Milorad Pupovac.

Komentara 49

Avatar mf
mf
13:00 31.01.2012.

pa nisu to Dugobabe

CH
Charlemagne26
13:13 31.01.2012.

Sad vidim da clanak sluzi da isplivaju govna. Ovo, usput, pise Hrvat....

ŠT
štovani
15:45 31.01.2012.

Kakva nepravda prema stanovnicima urbanih vila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije