Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SLOBODI

Čermak u Banskim dvorima na sastanku s Kosor i braniteljima

ivan čermak (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/18
15.04.2011.
u 15:43

Gotovina i Markač su svjesni da je ovo velika nepravda ali i da je ovo tek prvo poluvrijeme, rekao je Čermak nakon povratka u Zagreb.

General Ivan Čermak u subotu oko 10 sati stigao je na Markov trg gdje je premijerka Jadranka Kosor, u Banskim dvorima, dogovorila sastanak s predstavnicima 40 braniteljskih udruga. Sastanku se pridružio i oslobođeni general Čermak.

Čermak: Mučno mi je nakon ovakvih nepravednih presuda

Sretan sam da je ova agonija zvršila, ali to je samo prvo poluvrijeme. Ja sam od 1998. godine u toj agoniji, a sad je konačno gotovo. Ali s obzirom na situaciju generala Gotovine i Markača osjećam se mučno. Jutros nisam očekivao da ću večeras biti u svojoj kući. Iscrpljen sam jer nikome nije lijepo u zatvoru. Nakon presude pričao sam s Gotovinom i Markačem. Oni su u šoku i trebat će im dan, dva da dođu k sebi. Ja ću im biti potpora vani i potrudit ću se da se ove presude ublaže ili ukinu - kazao je oslobođeni general Ivan Čermak kad je stigao na svoje imanje u Klokovcu kod Krapinskih Toplica te dodao:

- Prvo ću izljubiti ženu i djecu, nazdraviti te pojesti finu zagorsku večeru. A naredna dva tjedna ću odmarati i neću ništa raditi.

General Čermak u 18.23 sletio je u zagrebačku zračnu luku Pleso gdje je iz  Rotterdama stigao Vladinim avionom. Na Plesu ga je dočekala i premijerka Jadranka Kosor koja ga je srdačno pozdravila.

- U šoku smo svi skupa. Pozdravio sam se s Gotovinom i s Markačem. Osjećam se mučno. Ne mogu se osjećati dobro nakon ovakvih presuda. Oni su svjesni da je ovo velika nepravda ali da je ovo tek prvo poluvrijeme. Sada treba skupiti glave i vidjeti gdje su obrane promašile, gdje se uplela politika. Ja ću im biti produžena ruka vani - rekao je Ivan Čermak po dolasku u Zagreb.

Zajedno s njim u zrakoplovu je bio Pero Kovačević, bivši saborski zastupnik i stručnjak za suđenja u Haagu te još nekoliko pratitelja.

- Ovo je jako teško. Čermak je ujutro prevezen u lisicama iz Schveningena, a poslijepodne je već bio na slobodi. Nije ni njemu jasno što se događa no naravno da mu je žao ostale dovjice - kazao je Pero Kovačević.

U avionu zajedno s Kovačevićem i Čermakom bili su Stephen Kay i Gilian Higins, njegov odvjetnički tim.

Na pitanje što sad slijedi Kovačević nam je rekao kako će oslobođeni general otići kući svojoj ženi koja ga željno iščekuje.

Nakon što je jedini od trojice hrvatskih generala proglašen nevinim po svim točkama optužnice nije više bilo zapreka za njegovim brzim puštanjem iz pritvora u Scheveningenu, koji je napustio na stražnji izlaz. 

Hrvatska vlada mu je ponudila zrakoplov kako bi se mogao čim prije vratiti u Hrvatsku. Nakon izlaska iz pritvora Čermak se zaputio prema Rotterdamu, odakle je oko 16.30 sati poletio za Hrvatsku.

 

Komentara 572

XN
xnet0822
21:10 16.04.2011.

16.04.2011. u 12:20h Mihac™ je napisao/la: Čermak majke ti koliko si nafte prešvercao i koliko si love platio ratni profiteru da tebe puste i koliko li će se ove ulizice iz braniteljskih udruga opet prodati HDZ-u. Bem ti Državu kad svi postaju generali i milioneri nakon rata a do rata su hodali u šupljim čarapama. Nepismeni bili i nepismeni ostali. ----------------------- Ti ćeš stvarno dobiti batina, i to takvih da nećeš moći sjediti ! Sram te bilo, kako se to izražavaš sa svojim gnusnim komentarima i izazivaš gađenje među ljudima ! Odi se liječiti kod Neuropsihijatra u Vrapče !

XN
xnet0822
05:48 18.04.2011.

Samo se ti prijeti, ali nećeš dugo ...

XN
xnet0822
11:41 19.04.2011.

19.04.2011. u 08:36h Darko-zg je napisao/la: Željac,budeš me upoznao sa tim Damirom Kovačevićem.da i meni kroz ruke prođe... -------------------- To ćemo još vidjeti ! Kad dođe Policija, nema vam spasa !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije