Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štetni ugovori

Čehoku skinuli imunitet, mogu ga kazneno goniti za 4 mil. kn štete

čehok (1)
Robert Anić/Pixsell
07.11.2011.
u 15:31

HDZ je štitio Čehoka dok mu je trebao, a sada ga je na neki način šutnuo, kaže Arsen Bauk.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo ipak je na zahtjev DORH-a danas skinulo imunitet nezavisnom zastupniku Ivanu Čehoku. Sada se Čehoka može kazneno goniti za sklapanje štetnog ugovora s gradskom tvrtkom “Parkovi” u vrijeme dok je bio varaždinski gradonačelnik, a zbog kojeg je, prema mišljenju Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, grad oštetio za 4,46 milijuna kuna.

Esdepeovac i član MIP-a Arsen Bauk zaključio je da je HDZ štitio Čehoka dok mu je trebao, a sada ga je “na neki način šutnuo”.

Naime, zahtjev DORH-a za skidanje imuniteta u Sabor je stigao prije 10-ak dana i na dan raspuštanja Sabora sjednica MIP-a nije se uspjela održati jer se ni jedan hadezeovac, osim predsjednika MIP-a Damira Sesvečana, nije pojavio. Tada je Bauk zaključio da im Čehok treba da bi imali kvorum pa su bojkotirali sjednicu na kojoj mu treba skinuti imunitet, a, zanimljivo, ovaj su se put svi pojavili. Inače, ovo nije prvi put da se Čehoku skida imunitet, 9. lipnja ove godine Sabor je odobrio USKOK-ov zahtjev da ga se uhiti, pritvori i odredi mu se istražni zatvor zbog navodnih malverzacija s gradskim zemljištem. Nakon gotovo mjesec i pol dana u remetinečkom istražnom zatvoru Čehok je krajem srpnja pušten da bi se branio sa slobode uz jamčevinu od 2,6 milijuna kuna.

MIP je trebao raspravljati i o skidanju imuniteta HNS-ovu zastupniku Goranu Beusu Richemberghu na zahtjev privatnog tužitelja Zvonka Kunića iz Velika Mlake zbog navodne uvrede i klevete. Ova je točka skinuta s dnevnog reda jer prema Poslovniku Sabora privatni tužitelj ne može zahtijevati skidanje imuniteta zato što nije ovlašteno državno tijelo.

 

Komentara 25

Avatar madcap
madcap
20:17 07.11.2011.

Bauk je potpuno u pravu. Čehoka su napucali kao staru kantu nakon što su ga iskoristili za kvorum. Da je Čehok više iole bitan ne bi to učinili, ali političkog mrtvaca se uvijek može šutnuti još jednom jer taj više nikakvog utjecaja nema. Čista i već viđena hadezejština.

ST
stric8
21:20 07.11.2011.

. ...kada će se skinuti imunitet... ...Riječkoj KAMARILI.... ...zbog 140 MILIONA potrošenih... ...izravnom pogodbom....

TO
tom
16:11 07.11.2011.

znači bradonja je ponovno u gabuli! pa nije HDZ kriv za njegove lopovluke. on je sposoban to i sam učiniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije