Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEJASAN UZROK NESREĆE

Čehinja teško ozlijeđena u sudaru glisera i jedrilice kod Murtera

Pomorska nesreća
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
10.08.2016.
u 13:45

Češki gliser "Ivana" s četvero članova posade udario je u neosvijetljenu usidrenu slovensku jedrilicu pri čemu je teško ozlijeđena članica posade, a ostalih troje su lakše ozlijeđeni

Češka državljanka teško je ozlijeđena kad je gliser u kojemu je bila, u utorak kasno navečer udario u neosvijetljenu jedrilicu usidrenu kod Murtera, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nesreća se dogodila u utorak u 22.20 sati pred ulazom u luku Betina na otoku Murteru. Češki gliser "Ivana" od 5,5 metara s četvero članova posade udario je pri ulasku u luku u neosvijetljenu usidrenu slovensku jedrilicu pri čemu je teško ozlijeđena članica posade, a ostalih troje su lakše ozlijeđeni. 

Jedrilica „Eva“, hrvatske zastave i u vlasništvu slovenskog državljanina, dužine 11,93 metra, bila je usidrena i bez članova posade.

Očevidci su izvijestili o nesreći Županijski centar 112 i odmah priskočili u pomoć unesrećenima. Prevezli su ih na obalu, gdje su ih preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Šibenik i odvezli u šibensku bolnicu, gdje je češka državljanka zbog težine ozljeda zadržana.

U tijeku je očevid o uzrocima ove pomorske nesreće koji zajednički provode djelatnici Lučke ispostave Murter i Lučke kapetanije Šibenik.

>> U teškoj prometnoj nesreći poginula vozačica

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar NeNormalan
NeNormalan
13:34 11.08.2016.

Zaboravili ste napisati kojom su se brzinom česi kretali pri ulasku u luku, jer je očito da se nisu pridržavali propisa

Avatar plejer_as
plejer_as
20:45 10.08.2016.

čehima poraso standard pa ne jurcaju više na luftićima

Avatar superhik74
superhik74
17:22 10.08.2016.

Ako je negdje u blizini bio Horvatincic uzroci su itekako poznati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije