Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izrael

Časnik suspendiran zbog udaranja prosvjednika puškom u lice

Magic - Cavaliersi
Foto: REUTERS
1/2
16.04.2012.
u 23:32

Shalom Eisner u lice je udario propalestinskog prosvjednika, inače danskog državljanina

Visoki časnik izraelske vojske suspendiran je nakon što je puškom u lice udario jednog propalestinskog prosvjednika, izvijestila je vojska u ponedjeljak.

Do incidenta je došlo u subotu, tijekom biciklističkog prosvjeda u okupiranoj Zapadnoj obali. Shalom Eisner iznenada je puškom M-16 udario danskog državljanina koji je pao na zemlju, nakon čega su ga odnijeli aktivisti. Završio je u palestinskoj bolnici s lakšim ozljedama, te je potvrdio da se osjeća dobro.

Glasnogovornik izraelske vojske rekao je kako je Eisnerovo ponašanje neprihvatljivo, ali je također naglasio kako snimka ne odaje cijelu priču. Eisnerov postupak osudio je i premijer Benjamin Netanyahu, koji je u priopćenju ustvrdio kako ovakvo ponašanje nije svojstveno izraleskim obrambenim snagama.

Međutim, podršku Eisneru dalo je nekoliko vrlo utjecajnih rabina. Kako prenosi The Jerusalem Post, rabin Benni Lau priznao je da je ono što je Eisner učinio pogrešno, no rekao je kako je riječ o umjerenjaku pozitivnih vrijednosti koji bi trebao proći samo s upozorenjem, dok je rabin Elyakim Levanon ustvrdio kako bi Eisnera trebalo veličati.

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar superhik74
superhik74
23:47 16.04.2012.

Suspendiran je on moga bimba, to je samo propagandni trik. Vjerojatno je nagradjen placenim odsustvom u kakvom odmaralistu gdje pije, banci i slavi sto je klepnuo Danca. Navikli su oni tuci nenaoruzane civile vec desetljecima, palestinci, danci, turci, nema nikakve razlike glavno da nisu naoruzani.

Avatar cros
cros
06:37 17.04.2012.

Da, ovo je UOBICAJENO ponosasanje izraelskih vojnika! Mozemo svi tek zamisliti kako se ponasaju oni koji nisu \"casnici\" i to onda kada ih ne snimaju kamere!!!! Ovo je upravo prava slika i RUGLO Izraela!

CA
canadakrk
06:51 17.04.2012.

nista cudno:2009 u 3 tjedna napada na Palestince,\'\'bozji\'\' narod ubio 1400 ljudi,nikakve osude za \'\'prekomjerno granatiranje\'\'nisu stigle iz Haga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije