Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedni pregled

Carinik Matjaž rasplakao se i rekao da njegov život nema smisla. Poželio je još samo jednom pretresati automobile Hrvata

Žakanje: Kontrole na granici sa Slovenijom
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
22.10.2023.
u 10:21

Carinik Matjaž rasplakao se i rekao da njegov život nema smisla otkad ne može na granici maltretirati Hrvate kao nekada i da je poželio još samo jednom pretresati naše automobile

Subota
14. 10. 2023.

Zagrebačka policija izvještava o neobičnom događaju sa savskog nasipa, gdje je u zoru uočen dezorijentirani muškarac kojeg su jutarnji šetači pasa uočili kako baulja po okolnom šipražju zavezanih ruku. Pozvali su policiju, koja je prilikom prilaska nesretnom čovjeku uočila da, osim ruku zavezanih iza leđa, preko usta ima selotejp. Odmah su pozvali i hitnu pomoć i oslobodili nesretnika starije životne dobi. Kada su ga upitali tko ga je sputao i tko mu je stavio selotejp, rekao je da se zove Vladimir i da već dugo ima nesuglasice s prijateljem koji se zove Branimir. Rekao je da ga je Branimir rekao očerupati i da se boji da će drugi put zaplivati Savom.

Nedjelja
15. 10. 2023.

Nikome nije jasno što se događa. Diljem Slavonije posebne žandarske trojke u kožnim kaputima kucaju na vrata najvećih domoljuba i zbog specifične naklonosti iskazivanja podrške ustaškom pokretu u vokalnom obliku tijekom nogoloptačkih utakmica privode razigranu mladost. Iako je mlad ustaša pod barjakom nesmetano hodio 32 godine, očito je da su jugoboljševici, judeomasoni, antihrvati i neprijatelji naše domovine odnijeli pobjedu i protjerali stari hrvatski pozdrav i Juru i Bobana s nogometnih tribina. Što je sljedeće, Plenki? Brijanje brkova pukovniku Skeji?

Ponedjeljak
16. 10. 2023.

Hrabri, ponosni i nepokolebljivi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pojavio se na sudu u Sarajevu, gdje mu nevinom sude zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta. Zanimljivo je da je Dodik na sud došao samo u pratnji svojih odvjetnika i jednog gospodina koji nije pušten u sudnicu, pa je ostao stajati ispred suda. Novinari su ga pitali zašto je tu, a on je rekao da ne podnosi nepravdu i da je došao podržati prijatelja u pravednoj borbi protiv stranih zavojevača koji mu ne daju da voli svoje i neće tuđe. Policija je utvrdila da je riječ o Z. M. (56) iz Zagreba.

VEZANI ČLANCI 

Utorak
17. 10. 2023.

S Bajakova javljaju da su se na granici okupili HOS-ovci na čelu s pukovnikom Skejom i da tamo mirno prosvjeduju. Okrenuli su leđa Hrvatskoj u kojoj se više ni ustaška pjesma ne smije zarevati i gledaju prema Srbiji, kako je rekao Skejo, "zemlji slobode i demokracije i poštivanja pravih vrijednosti", zemlji u kojoj četnici danas slave veliki dan i otvaraju muzej posvećen suradniku Skejinih predšasnika, Draži Mihailoviću Čiči. Skejo je rekao da bi najradije otišao na otvaranje da mu se ne gadi ugaziti na srpski teritorij, ali da "četnicima svaka čast, jer drže do svoga".

Srijeda
18. 10. 2023.

Iz svih krajeva Zagreba narod se zaputio pješice prema uredu gradonačelnika, ekologa Tomice, da mu čestita godišnjicu uvođenja plavih vrećica za smeće u naše živote. Možda nije riješio manji problem s odlagalištem milijuna tona smeća na Jakuševcu, možda se nije zahvalio CIOS-u na suradnji, kako je najavljivao, možda se smeće i dalje trpa na istu hrpu, dok se nas maltretira razvrstavanjem, možda su spremnici pretrpaniji nego ikada i ulice pune smeća, ali plave vrećice su tu i navek tak bu! Polako, Tomice, nije žurba. Sve se stigne.

Četvrtak
19. 10. 2023.

Ima li glupljih ljudi od novinara? Nema! Svejedno, znaju nas ponovno šokirati svojim glupim pitanjima i potpuno krivim zaključcima. Zamislite, samo zato što Slovenci vraćaju granične kontrole, novinari grakću da je najveća Plenkijeva pobjeda, uvođenje Schengena, tim činom suspendirana. I umjesto da nastavi rad na skupljanju svinjskih lešina, veliki meštar hrvatske diplomacije, najpametniji među ministrima, orator bez premca, veličanstveni veleekspert Gordan Grlić Radman morao je stati pred kamere i objasniti nam da to što se vraća granična kontrola nije suspenzija Schengena, nego borba protiv terorizma. Kada su mu novinari rekli da je nebitno i da je bitno da se kontrola vraća, GGR im je rekao da je jako tužan jer ništa ne shvaćaju i da moraju vjerovati njemu, a ne svojim očima.

Petak
20. 10. 2023.

Strašna, ali i pomalo bizarna afera trese Sloveniju. Naime, istraživački novinari su otkrili da je teroristička prijetnja zbog koje se uvode granične kontrole zapravo jedna velika laž i da iza svega stoje ražalovani slovenski carinici koji su se prerušili u migrante i nahrupili na granicu i tako doveli državne organe u zabludu. Kada je sve otkriveno i kada su ih novinari pitali zašto su to napravili, carinik Matjaž se rasplakao i rekao da njegov život nema smisla otkad ne mogu na granici bez razloga maltretirati Hrvate kao nekada i da je poželio još samo jednom obući uniformu i satima pretresati automobile naših građana.

VIDEO Maglovito jutro u Zagrebu

Komentara 1

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
12:13 22.10.2023.

Gdje je nestalo zaglavlje ove "kolumne", kako je ono išlo, Toni Ivanišević u svom satirično britkom stilu secira ili što već? To mi fali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije