Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London

Cameron: Pozdrav i podrška novoj budućoj članici

kosor cameron
Reuters/Pixsell
10.06.2011.
u 19:19

Razgovaralo se i o značenju našeg ulaska u EU za zemlje u regiji, kojima bi to mogao biti poticaj da nastave s poslovima i reformama.

Prije sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor njezin domaćin, britanski premijer David Cameron izjavio je kako je danas povijesni dan za Hrvatsku i pozdravio nas kao novu buduću članicu EU. Nakon sastanka premijerka je izjavila kako vjeruje u potporu Londona nakon što je Europska komisija preporučila državama članicama zatvaranje pregovora s Hrvatskom.

– Vjerujem da će nas Velika Britanija podržati jer danas nismo dotaknuli ni jednu činjenicu nad kojom bi bio upitnik. Nadam se da će britanski premijer upotrijebiti i osobni “leadership” u danima koji dolaze i koracima koje moramo poduzeti – rekla je premijerka Kosor novinarima nakon sastanka s Cameronom.

– Razgovarali smo o sadašnjem trenutku za Hrvatsku i sjednici Europskog vijeća 24. lipnja na kojoj članice EU moraju prihvatiti ocjenu EK te potpori Velike Britanije na tom putu, zatim međusobnoj suradnji kada postanemo članica, ali i sadašnjoj gospodarskoj suradnji i kako je ojačati, te suradnji u sklopu NATO-a – izjavila je premijerka.

Dotaknuta su i pitanja suradnje u Afganistanu te događaji u Libiji, pri čemu je Kosor Cameronu čestitala na akciji i dodatnim mogućnostima da Hrvatska pomogne, od razminiranja do prihvata ranjenika. Razgovaralo se i o značenju našeg ulaska u EU za zemlje u regiji, kojima bi to mogao biti poticaj da nastave s poslovima i reformama.

Komentara 10

RA
rapidfire
19:44 10.06.2011.

moj je stav da srljamo ko guske u maglu i da se sve zapravo skriva od javnosti. evo par pitanja za citatelje: jeste li ikad vidjeli na televiziji neki podatak o pregovorima(npr. tu smo dobili tolko i tolko para, imatat cete ta i ta prava, itd.)? - ja nisam. jeste li vidjeli rezultate tih slinih provedenih reformi ? - ja nisam jeste li ikad vidjeli da u vjestima spominju moguci ulazak(jer jos nije izglasan na referrendumu) RH tog i tog datuma? - ja nisam, pa evo posebno danas slusam od svih novinara i svih politicara da je taj neki atum dan ulaska u EU. moj je zakljucak da se nas u EU gura(od strane domacih ,,politicara,,) bez da uopce znamo sto je EU, sto to znaci za nas osobno, za nase nacionalne interese i resurse, i sto tocno na kojem podrucju dobivamo ili gubimo

OB
-obrisani-
23:11 10.06.2011.

Dajte ljudi ne budite smijesni. Umjesto da se zahvalite ljudima sto vam zele pomoci neki od vas vide u njima neprijatelje! Pa na kojem vi to kontinentu zivite? Bez EU Hrvatska je osudjena na stagnaciju a sa EU moze see uvijek osloniti na ostale clanove ako privredi krene lose. Hrvatska nije ni Norveska ni Svicarska pa da posjeduje ogromne zalihe novca ili nafte i moze opstati sama. Jedna mala zemlja samo moze opstati u suradnji sa ostalim zemljama Europe. A mozda bi neki od vas zeljeli da vide Hrvatsku kao Albaniju prije 50 godina? Danas bi Hrvatska trebala slaviti bas kao da je Papa u posjeti. Dolazi novo vrijeme.

OB
-obrisani-
19:29 10.06.2011.

Uopće ne sumnjam da ovaj britanski Mefisto ima puno dobrih savjeta za nas i kako što prije pasti u provaliju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije