Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Cameron je tek sada zaglibio u političkom minskom polju

Iako je riječ o odnosima unutar Ujedinjenog Kraljevstva, škotski referendum šalje važne poruke cijeloj Europi

Komentari 7

KA
kafka
18:52 20.09.2014.

Da li je bilo promatrača iz drugih zemalja? . . . . Ne bi li to bilo uobičajeno. . . . . Oprez Katalonci.!

VL
KA
kafka
14:36 20.09.2014.

Nije li malo ćudno da su se glasačke kutije prenosile s mjesta na kojem su građani ubacivali listiće do mjesta gdje je bilo masovno brojanje.??? . . . . . . . . . . . . Svašta se da dogoditi na putu ! ! !!!

VL
XA
xaron
23:31 20.09.2014.

@ kafka' kojesta... Na referendumima ( pa i našem o ulasku u EU ) ,osim konačnog rezultata , obavezno se navede i procentualni odaziv birača . Iznenađujuće je da to u ovdje nije slučaj. Slučajno sam na nekom portalu našao da je izlaznost bila 90 % . Najveća izlaznost ( na zapadu ) bilježila je do sada Belgija ( 80. % ) jer je tamo neizlazenje na biračko mjesto kažnjivo po zakonu. Kako je prosječna izlaznost na biračka mjesta u Škotskoj oko 50 % , izgleda mnogo sumnjivo ovih 90 % . Još mnogo je sumnjivije ovo izbjegavanje objavljivanja bajkovitih 90 % izlaska birača.

VL
KO
kojesta
13:34 20.09.2014.

pa ipak, u online kuloarima kruze youtube filmovi i slike koji upucuju na manipulaciju listova pri brojanju. kao napr. hrpa sa yes listovima stoji na stolu sa no oznakom, ili tajni filmovi koji pokazuju kako se s listicima igra poker ko s igracim kartama, ili kako jedan cak umjesto da slaze, jos i upisuje nesto. zasto ni8je bilo kontrole, zasto nije bilo uobcajenim stih-intervjua pri glasackim mjestima, kako to da do sada nitko ne trazi ponovno prebrojavanje. mislim da je ovako; nisu mogli upasti silom kao u ukrajinu, pa su se posluzili elegantnijom metodom. uz manipulaciju straha preko masovnih medija. ne bu mira.

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
09:00 21.09.2014.

hahah...kada vam rezultat nije po volji, onda vam je sve sumnjivo, tipično za balkanizam...pomirite se s time da je narod izabrao i točka, to je demokracija

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
22:32 20.09.2014.

naći će oni već neki kompromis, nisu europski problem Englezi i Škoti ...nego oni koji bi ih htjeli imitirati, a nemaju njihov mentalitet

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.