Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anketa

Čak 71 posto građana Hrvatske je protiv uvođenja ćirilice u Vukovar

branitelji, Markov trg (1)
Patrik Macek/PIXSELL
09.04.2013.
u 18:57

Za reviziju popisa stanovništva u Vukovaru je 76% ispitanika, a 69% njih protivi se povlačenju tužbe za genocid protiv Srbije

Politike kažu jedno, zakon nalaže drugo, a građani misle svoje. Tako bi se mogli okarakterizirati rezultati istraživanja zagrebačke agencije "Prizma CPI" (Centar za poslovnu inteligenciju), koja daju odgovore o tome što građani Hrvatske misle o uvođenju ćirilice kao službenog pisma u Vukovaru.

Njih 71 posto protiv je uvođenja ćirilice u tom gradu. Na drugo pitanje – o reviziji popisa stanovništva u Vukovaru, 76 posto ispitanika odgovara potvrdno, dakle traži reviziju "sumnjiva" im rezultata popisa.

Na iduće pitanje – o povlačenju tužbe za genocid protiv Srbije, 69 posto anketiranih se ne slaže s povlačenjem te tužbe. Iz agencije Prizma napominju da su podaci rezultat istraživanja provedenog na nacionalno reprezentativnom uzorku (prema regijama, županijama, veličini naselja, spolu, dobi i obrazovanju) od 982 ispitanika starijih od 18 godina, telefonskom anketom u ožujku 2013. Inače, 95 posto anketiranih izjavilo je da ih svaka od tih tema zanima, a oko 85 posto o njima ima i formirano mišljenje. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije