Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilegalci na granici

Čak 22 stranca pokušala ilegalno prijeći iz Hrvatske u Sloveniju

'10.12..2010.,Bregana - Granicni prijelaz Bregana. Hrvatsko-Slovenska granica. Photo: Boris Scitar/PIXSELL '
'Boris Scitar/PIXSELL'
19.11.2012.
u 13:58

Riječ je o devet državljana Afganistana, pet Alžiraca, dva Libijca te državljanima Pakistana, Maroka i Egipta

Protekloga vikenda na području Primorsko-goranske županije policija je otkrila 19 stranih državljana koji su ilegalno pokušali prijeći državnu granicu i iz Hrvatske i ući u Sloveniju, odakle su namjeravali nastaviti put dalje prema zemljama Europske unije. 

Riječ je o devet državljana Afganistana, pet Alžiraca, dva Libijca te državljanima Pakistana, Maroka i Egipta. Strance je granična policija zatekla u šumskom predjelu u blizini graničnih prijelaza Pasjak i Šapjane i zbog sumnje da namjeravaju ilegalno prijeći granicu privedeni su u Postaju granične policije Rupa. Utvrđeno je da njih 18 u Hrvatskoj boravi u statusu tražitelja azila te su zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o azilu protiv njih podnijeti optužni prijedlozi. 

Za Marokanca je utvrđeno da u Hrvatskoj boravi nelegalno i već je imao rješenje da je dužan napustiti zemlju. I na željezničkom kolodvoru u Moravicama u Gorskom kotaru policajci su u vlaku koji vozi na relaciji Rijeka – Zagreb zatekli dva državljanina Libije i Tunižanina, tražitelje azila u našoj zemlji. Policija iz Vrbovskog posumnjala je da i oni namjeravaju ilegalno prijeći državnu granicu pa su vraćeni u Prihvatilište za tražitelje azila.

>>VIDEO Ilegalno preko granice za 800 eura prebacili 188 osoba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije