Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOD PRAGA

Čak 183 udžbenika neće ući u razrede jer je za njih glasalo manje od 10% nastavnika

školska knjiga
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
02.03.2014.
u 09:44

Najviše nastavnika u osnovnim školama odlučilo se za izdanja Školske knjige

Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, nakon izjašnjavanja nastavnika u osnovnim i srednjim školama, čak 183 naslova neće ući u razrede. Za njih se odlučilo manje od 10 posto nastavnika, što je prag da bi po njima učenici mogli raditi. Prema dostupnim nam podacima, najviše nastavnika u osnovnim školama odlučilo se za izdanja Školske knjige, njih oko 45 posto, za Profilova tridesetak posto i Alfina 16 posto.

U strukovnim školama dominantan broj nastavnika je također izabrao udžbenike Školske knjige, a u gimnazijama većina profesora se opredijelila za Profilova izdanja, zatim za Školsku knjigu te za Alfu kojoj je povjerenje ukazalo upola manje nastavnika nego Školskoj knjizi. Direktorica udžbenika u Školskoj knjizi Matilda Bulić kaže da je zadovoljna rezultatom, a jesu li zadovoljni i u drugom najjačem izdavaču školskih udžbenika Profilu nismo uspjeli doznati jer jučer nisu odgovorili na naš poziv.

>> Novi udžbenici roditelje usred krize samo udaraju po džepu

Komentara 2

IS
ivan_stanic
22:53 02.03.2014.

To što Školska knjiga potkupljuje redom ravanatelje, profesore...to je naravno nebitno u cijeloj prici...hahaha

Avatar airbizz
airbizz
07:07 03.03.2014.

kao i u zdravstvu,tako i u školstvu sigurno postoje "donatori" koji nagrađuju nastavnike.iskorijeniti takav sustav svagdje-zauvijek.u slučaju školastva ministarstvo obrazovanja odredi udžbenike koji se neće mijenjati barem 5 godina i ponudi nakladnicima na natječaju da ih printaju.tko ima interesantniju cijenu za kvalitetan print i papir-neka tiska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije