Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak u pečalbu

Čak 130.000 građana u dobi do 29 godina nije radilo ni jedan dan

bosman
Foto: PIXSELL
1/3
Autori: , dm/VLM
30.03.2012.
u 19:23

– Jednog dana, nakon što se domaće gospodarstvo oporavi i ojača, vratite se u Hrvatsku! – poručio je ministar Mrsić braći Bosman.

Informatičar Denis (23) i hotelijerski menadžer Nikola (24) Bosman, braća iz Koprivnice, otputovali su danas u Düsseldorf, odakle će u Toronto. U Kanadu odlaze jer ne mogu naći posao u struci. Ondje su rezervirali hostel, spremni su raditi sve dok se ne snađu. Njihov odlazak u pečalbu komentirao je ministar rada Mirando Mrsić.

– Bilo bi mi drago da su uspjeli pronaći posao u Hrvatskoj, ali mi imamo 130.000 mladih do 29 godina koji nisu radili ni jedan dan. I u drugim je europskim zemljama velika stopa nezaposlenosti mladih. Vlada je stoga i pokrenula jednu od mjera aktivne politike zapošljavanja – omogućit će pripravnički staž, a pripremamo zakonodavne izmjene kojima bismo proširili spektar zanimanja za koja je to moguće učiniti. No, jedina je prava mjera otvaranje novih radnih mjesta – kazao je ministar Mrsić.

– Nadamo se da ćemo tamo biti plaćeni dovoljno za pristojan život. Ovdje možemo zaraditi 3000 ili 3500 kuna, oženiti se, imati obitelj, kupiti kuću i automobil na kredit i kada sve to otplatimo, sa 60 ili više godina, umrijeti – kazala su nam braća Bosman.

Više o braći Bosman pročitajte ovdje: Braća ostavljaju roditelje i odlaze raditi u Kanadu, u nas nema posla

Komentara 87

DU
Deleted user
19:49 30.03.2012.

u kanadi su spremni raditi sve dok se ne snađu, ali u hrvatskoj im je ispod časti raditi za 3000-3500 kuna, znači njihov cilj nije raditi da se zaradi, nego da se obogati, jer neki u hrvatskoj bi bili sretni da nađu posao od 3500 kn.

AN
angelonorthe
19:55 30.03.2012.

svim mladima preporučujem da bježe iz ove zemlje kriminalca i odu u neku normalnu zemlju, tek kad odeš u neku normalnu zemlju vidiš di si živio i da ovakav život nije normalan.

PO
podravacc
19:49 30.03.2012.

sa 29 godina sam imao 8.5 godina radnog staža +6 mj.benificiranog staža

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije