Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS KRITIZIRA STANJE U DRŽAVI

Čačić udario na Vidoševića: HGK je goli parazit

čačić
Arhiv VL
06.10.2009.
u 11:58

Hrvatska će 2010. godine biti država bez reformi, novca, rasta, optimizma i pozitivne energije. U trenutku kada svijet izlazi iz recesije, mi ni taj pozitivni zamašnjak ne lovimo te i dalje tonemo, prognozirao je čelni čovjek HNS-a.

Hrvatska gospodarska komora je goli parazit i nije ključni čimbenik hrvatskog gospodarstva. Ona predstavlja 300 milijuna kuna bačenog novca koji isplaćujemo prije plaća, a nemamo s kime razgovarati o mjerama za izlazak iz krize, optužio je Radimir Čačić, predsjednik HNS-a, nakon što je jučer sudjelovao na sastanku s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca na kojem se raspravljalo o sve gorem stanju u hrvatskom gospodarstvu.

Prozivajući HGK na današnjem susretu s novinarima, Čačić je istaknuo kako je cijela ta institucija svedena na njezina predsjednika Nadana Vidoševića. Jedino je Jadranka Kosor razgovarala s njim jer je on i onako rezervni igrač HDZ-a, ocijenio je.

Hrvatska će 2010. godine biti država bez reformi, novca, rasta, optimizma i pozitivne energije. U trenutku kada svijet izlazi iz recesije, mi ni taj pozitivni zamašnjak ne lovimo te i dalje tonemo. Predviđanja su da ćemo nakon pada od 5,5 posto u ovoj godini, i iduće godine ostati na nuli, prognozirao je Čačić prenoseći zaključke sa sastanka s predstavnicima HUP-a.

Osuo je paljbu i na proračun za sljedeću godinu, koji je, prema Čačiću, skrojen sa 20 posto sredstava iznad naših mogućnosti.

- Ostale su jednake subvencije kao što su i bile, plaće veće za jedan posto nego što su bile, a 5 milijardi kuna daje se za pomoć HDZ-ovim i HSS-ovim prijateljima izvan ove zemlje - komentirao je predsjednik Hrvatske narodne stranke.

Doživjeli smo fijasko s privatizacijom brodogradilišta koju je lažirajući podatke vodio Damir Polančec, isti onaj koji nije vidio pljačke u Hrvatskom fondu za privatizaciju te događanja u Podravki, potpisivao ugovore za Inu o kojima ni premijerka ništa ne zna... - ocijenio je prvi čovjek HNS-a.

Gdje je hrvatska gospodarska politika, zapitao se Dragan Kovačević, ekonomski strateg HNS-a, smatrajući da smo na dnu jer Hrvatska nema viziju ni cilja niti gospodarske strategije.

Prozvao je uvođenje harača zbog čega je, iznio je, neto plaća u Hrvatskoj pala za 2 posto, te smo došli do gotovo nulte razine investicija.

Ključne riječi

Komentara 53

OB
-obrisani-
12:32 06.10.2009.

06.10.2009. u 12:24h kvikigric je napisao/la: zasto cacic nije u zatovru? =================== 0 Zato što mu piše da je branitelj, a u Lučkom mu je zaveden i da ima 60% invaliditeta, a otkriva se da je dijagnoza PTSP F-62, dakle osobe s trajnom promjenom osobnosti ne odgovaraju za svoja nedjela. Ako ja lažem,onda laže i računalo u ministarstvu branitelja i računalo za oslobađanje cestarina, a bogme lažue i evidencija o invalidnim osobama u RH

OB
-obrisani-
12:44 06.10.2009.

Čačić je bahat i ima putra na glavi, ali jedini koji argumentirano zna popu reći pop, a bobu bob. Čovjek je u rekordnomu roku završio fakultet, dokazao se kako vrhunski gospodarstvenik, ali neki brinu samo o zatvorskim kapacitetima. Cijela je je Hrvatska korumpirana, ali kukavice upozoravaju na jednog od najposobnijih. Čačić treba doći na red, platiti ako je kriv, ali valja krenuti od onih najgorih. A baš ti najgori vode državu, a neki među njima kandidiraju se na predsjedničkim izborima. I nitko ne pita kako su stekli imovinu! Ali važno da je Čačić Pedro!

C0
cs5.0
12:23 06.10.2009.

cacic je predvidao i losu turisticku sezonu i jos se nije ispricao za gluposti koje je prije ljeta pricao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije