Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon presude

Čačić: Neće me otjerati moralisti koji se danas pojavljuju na sceni!

Čačić (1)
Foto: Marko Jurinec/Pixsell
1/5
30.06.2012.
u 17:33

Znakovito je kako se na skupu HNS-a nije pojavila potpredsjednica stranke Vesna Pusić, koja se ispričala ranije dogovorenim obvezama.

- Nikada nisam niti ću ikada donositi odluke pod bilo čijim pritiscima, a najmanje moralnih autoriteta koji se danas javljaju na hrvatskoj sceni, komentirao je danas u Svetom Martinu na Muri Radimir Čačić pritiske oporbe da nakon nepravomoćne presude mora podnijeti ostavku.

- Sud je potvrdio sve što sam ikada rekao. O političkoj komponenti rekli su građani i stranka, a što se tiče etičke komponente nitko ne može preuzeti taj teret, odgovornost i osjećaje, to ću ja. Nije mi lako, dodao je Čačić.

Znakovito je kako se na skupu HNS-a nije pojavila potpredsjednica stranke Vesna Pusić, koja se ispričala ranije dogovorenim obvezama.

Javljajući se u Dnevnik 3 HRT-a Ivan Vrdoljak izjavio je kako se čuo s Vesnom Pusić te kako će se ona kao i vodstvo stranke o cijeloj situaciji očitovati na konferenciji za novinare u nedjelju. Nije želio decidirano reći smatra li Vesna Pusić da Čačić mora podnijeti ostavku, već je neodređeno rekao kako će analizirati cijelu situaciju i dogovoriti strategiju kako zadržati poziciju treće stranke u državi.

Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak kazao je da se HNS dosad suzdržavao od komentiranja nepravomoćne presude, a svi drugi dali su si za pravo komentirati je . Podsjetio je da je Čačić odmah nakon nesreće rakao da će se povući u slučaju bezuvjetne presude, a ako će ona biti uvjetna ili oslobađajuća ostaje raditi.

Nakon takvog stava Hrvatskoj su se dogodili parlamentarni izbori, s takvim stavom i slučajem iza sebe išli smo se izlagati, i ljudi su nam dali povjerenje. Presuda govori da taj naš stav nije bio loš. Drago nam je da je presuda dala za pravo prvim iznesenim činjenicama, i dala je za pravo da i danas s jednim utegom manje nastavimo bolje i jače raditi za sve građane Hrvatske, rekao je Vrdoljak.

Čačić je komentirao i današnje izjave predsjednika Josipovića kazavši kako su građani svoju ozbiljnost pokazali na izborima pogotovo u 3. izbornoj jedinici gdje je HNS odnio veliku pobjedu.

- Građani su razmišljali kad su glasali i nema potrebe da ih netko ponovo poziva da razmišljaju, kazao je Čačić.

Oko 2000 članova HNS-a okupilo se inače danas u toplicama Sveti Martin na Muri na stranačkim sportskim igrama.

Komentara 684

DU
Deleted user
17:52 30.06.2012.

a hoce te dragi bog! kad tad. nemozes to izbjeci.

MA
Maniac
17:54 30.06.2012.

Javili se Cicak, Karamarko, Ivkosic, Despot, Sarnavka, HSS, Kosor ! To je jos jedan razlog da ne podnese ostavku, kad su oni protiv znaci da je na pravom putu ! Opet glasujem za HNS !

KR
kresimirica
18:00 30.06.2012.

Bumo videli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije