Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čačić uzvraća

Čačić: Kako imaju obraza sad pričati o tome, a opljačkali su HAC

radimir čačić
Marko Jurinec/Pixsell
08.09.2012.
u 11:38

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić o sportskim dvoranama i koncesijama za autoceste

Bačen novac, opterećena zemlja, beskorisno, štetno, potpuno mutno... Tim je riječima prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić opisao model izgradnje sportskih dvorana koje grcaju u dugovima. Osim splitske Spaladium Arene, u problemima su, kazao je, i zadarska te zagrebačka Arena.

- Svaki prljav model koji je već u startu napravljen kao prijevara, prije ili kasnije se razotkrije - istaknuo je Čačić i dodao da će Vlada morati riješiti te naslijeđene probleme.

- Dvorane se, naravno, neće rušiti, ma kako skupe i neracionalne bile. Neka rješenja smo već ponudili i spremni smo izaći u susret, ali treba prije počistiti to pravno smeće - kazao je Čačić u Čakovcu. Oni koji su radili odgovorno i racionalno, “by the book”, nemaju, istaknuo je, nikakvih problema, a jedan od primjera je dvorana u Varaždinu. Na novinarsko pitanje kako komentira kritike oporbe na davanje autocesta u koncesiju, odgovorio je da je HDZ-ova vlast upropastila dobar model izgradnje iz vremena Račanove Vlade i nepotrebno zadužila zemlju.

- Kako stranka koja je na sudu zbog autocesta, koja se napljačkala na autocestama, i ne samo na njima, koja je započela s tom pričom na način da je ugovarala poslove koje ne samo da nisu imale projekte i troškovnike, nego ni smjer i trasu kojim bi ceste trebale ići, uopće ima obraza govoriti o tome? - čudi se Čačić. Račanova Vlada uspjela je, dodao je, izgraditi u prosjeku izvrsne autoceste po prihvatljivim cijenama. Država se pokazala neuspješnom u upravljanju, naplati i održavanju, za što je kriva HDZ-ova vlast jer se radilo “što po babi, što po stričevima, ali uvijek s partijskom legitimacijom”.

Govoreći o koncesiji, Čačić je kazao je da ona znači zadržavanje vlasništva i kontrolnih mehanizama, od kojih su ključni to da cijena ne smije rasti te da se za trajanja koncesije prati kako se gospodari autocestama, kako bi se po isteku koncesije tehnički preuzele u stanju u kakvom su dane u koncesiju. Čačić je u Čakovcu dekanici Međimurskog veleučilišta uručio dopusnicu za studij održivog razvoja.

Ključne riječi

Komentara 197

KA
kajinx
18:55 08.09.2012.

Ako netko zna za zločin, a ne prijavi ga, onda i sam krivac. Čačić zna za zločine, a nije ih prijavio.

OB
-obrisani-
11:53 08.09.2012.

želi li čačić reći da on i njegovi nisu krali na izgradnji autocesta - ako je hdz a je krao na autovcestama to ne znači radimire da ceste treba dati nekome trećem

PI
pista
18:50 08.09.2012.

ej tropen cetnik posjeti si tita na grobu nemati ko vise stampati dinare da bi mogo dobro zivjet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije