Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt brijuni

Čačić: Jakovčić je u pravu, ali treba pogledati prvo sam u sebe

čačić (1)
Petar Glebov/Pixsell
18.04.2012.
u 15:18

Ne smije se dogoditi da se pokrene investicija, da se uloži novac u projekte, u bankarske garancije, da se natječaj realizira i da Konzervatorski zavod, koji je županijski, dakle od gospodina Jakovčića, donese odluku kojom sprječava gradnju

Novinari su ispred sabornice potpredsjednika Vlade Radimira Čačića pitali postoji li rješenje s obzirom na to da proizvođači Industrijske zone u Sisku nisu zadovoljni jučerašnjim dogovorom od 60 dana za protočnost mreže. 

– To je plinska mreža koja je u katastrofalnom stanju, koju su tehničkim uvidom u stanje inspektori odlučili u potpunosti zabraniti, riječ je o opasnosti za život ljudi koji na tom području žive i rade. Rok koji je dobiven da se napravi rekonstrukcija je 60 dana, Vlada nema ništa s time, ali ima obvezu koordinirati i smanjiti štetu i to će se napraviti – kazao je Čačić. 

Potpredsjednik Vlade uzbudio se na pitanje o tome što će biti s Coningom te stečajem i kakva je sudbina radnika.

>>Čačić dužan 177 mil. kuna, nijedan vjerovnik nije se uspio namiriti

– Kakvog Coninga, kakvog stečaja, što je vama. O čemu pričate vi. Niti je Coning išao u stečaj niti ima kakav dug. Tvrtka Ingprojekt koja je nastala na način da je država '93. preuzela tvrtku Coning, koja je poslovala izvrsno, koja nikada nije otpustila nijednog čovjeka, koja nikada nije bila nijedan dan u blokadi, to je bilo kad sam je ja vodio, nakon toga država je poništila pretvorbu, preuzela tvrtku, uništila tvrtku i ta tvrtka koju je vodila država sad je otišla u stečaj. Godine 1999. Ustavni je sud tu uništenu tvrtku vratio radnicima ili poništio sve te odluke HDZ-ove Vlade, proglasio je kriminalnim i vratio uništenu tvrtku radnicima – tvrdi Čačić.

Što imate poručiti Jakovčiću koji zapravo odgovara investitore od Brijuni Rivijere i kritizira samo HNS, traži smjenu zamjenika ministrice kulture Zlatka Uzelca? To je napad i na HNS, a i na Vladu?

>>Jakovčić traži smjenu zamjenika ministrice kulture Zlatka Uzelca

– Gospodin Jakovčić u jednom dijelu ima potpuno pravo, da se to ne smije dogoditi. Ne smije se dogoditi da se u Hrvatskoj priprema, pokrene investicija, da se uloži novac u projekte, u bankarske garancije, da se ide u natječaj, da se natječaj realizira i da onda Konzervatorski zavod, koji je županijski, dakle od gospodina Jakovčića, donese odluku kojom sprečava potpunu gradnju. Zanimljivo, 20 godina tu odluku nije donosio, 30 godina, 40 godina, a sad ju je donio kad se našla krava muzara koju bi se moglo ucjenjivati i tražiti posao za zavod, a možda i ne samo za zavod. Nije to prvi slučaj takvih ucjena, ni kriminala u konzervatorskom poslu, ali je gotovo nevjerojatno da se to danas može dogoditi. Takve stvari se ne smiju događati, to je direktno protiv interesa ove zemlje, protiv interesa Istre, zaposlenosti naših građana, stvaranja novog dohotka, novog profita, to je nedopustivo – rekao je Čačić i dodao:

– Jakovčićeva reakcija neprimjerena je zato što je to Županijski zavod, nek' se pogleda, sam sebe, nek' se osvrne i pogleda tko je tamo. Problem je to što je to u vertikali državno, međutim rješenja su poznata, postoji žalba, ona će doći na drugostupanjski organ, to je ministarstvo i ono će razmotriti sve ove uvjete. Ono što je važno je da se takve stvari zauvijek spriječe. Mora se napraviti slika stanja, što je pod zaštitom, što nije, i svaki investitor u ovoj zemlji, stranac ili domaći, mora znati što je pravni status projekta u trenutku kada ulazi u projekt. Nema više naknadne pameti ni nikoga tko bi se sada nalijepio na to – zaključuje potpredsjednik Vlade.

Komentara 71

HE
hellbani
16:35 18.04.2012.

vid lopova na slici... sramota naroda

FE
Felicijen
16:55 18.04.2012.

Izgleda da nas ni Mađari ne mogu spasiti. I oni su posustali. ...

OB
-obrisani-
15:47 18.04.2012.

janez - vrapče ti želi doborodošlicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije