Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka partnerima

Čačić: HNS neće pristati ni na kakvo snižavanje razine investicija

'15.11.2012. Zagreb - Radimir Cacic  na konferenciji za medije u drustvu novoizabrane podpredsjednice Vlade, Vesne Pusic i Ivanom Vrdoljakom koji ce preuzeti ministarstvo gospodarstva. Photo: Robert A
Robert Anić/Pixsell
17.12.2012.
u 19:00

Hrvatskoj zvijezde vodilje ne mogu biti rejting agencije, ali bolje je i da nam je vodilja rejting agencija ako već druge nemamo – rekao je Radimir Čačić.

Ministrima Slavku Liniću i Branku Grčiću, koji su nakon što je kreditna agencija Standard & Poor's snizila rejting Hrvatskoj u status "smeće" dali do znanja da će deficit držati pod kontrolom tako što će rezati planirane investicije iz državnog proračuna, predsjednik HNS-a Radimir Čačić večeras je s božićnog domjenka za stranačke kolege i novinare jasno poručio:

– Zbog rezanja investicija neće biti rasta.

Time je zapravo šef HNS-a koalicijskim partnerima iz SDP-a rekao da HNS neće pristati ni na kakvo snižavanje razine investicija, a posebice ne u energetici. Čačić se referirao i na reakcije mnogih kolega iz koalicije koji su relativizirali ozbiljnost činjenice da nam je snižen kreditni rejting.

– Hrvatskoj zvijezde vodilje ne mogu biti rejting agencije, ali bolje je i da nam je vodilja rejting agencija ako već druge nemamo – rekao je Radimir Čačić.

Donedavni prvi potpredsjednik Vlade rekao je da ne vjeruje u Vladine projekcije kako će iduće godine rast BDP-a iznositi 1,8 posto te je dodao da će svaki rast gospodarstva iznad 0,5 posto biti veliki uspjeh.

Šef HNS-a najavio je da će, nakon što je njegova stranka u nekoliko navrata putem priopćenja kritizirala Vladu u kojoj i sam sudjeluje, kroz nekoliko dana sjesti za stol sa svojim partnerima u Vladi. A na tom će sastanku, rekao je, tražiti da se ne odustane ni od jednog zacrtanog projekta.

– Da nisam po prirodi optimist, ne bih sudjelovao u radu ove stranke i ove Vlade. Ni jučer, ni danas, a za sutra ćemo vidjeti – rekao je Čačić i time zapravo ostavio mogućnost da se ponovno vrati u Vladu RH.

>>Hrvatski kreditni rejting je 'smeće'

Komentara 45

BR
brodludjaka
19:55 17.12.2012.

Nije li ovaj dao ostavku???

ST
stomugromova
23:29 17.12.2012.

Od investicija Ratka Čačića,korist će imati samo on,njegova kamarila i HNS. Te investicije,niti će dovesti do ozbiljnijeg zapošljavanje,niti će HR imati koristi od megalomanskih planova Čačića.Nema on obraz,beskurpulozan i bahat do kraja. Vrijeme je da ga se skine sa političke scene RH i to zauvijek.

ST
stefj
19:44 17.12.2012.

Što sad, od kada je Čačić otišao, Linić ima potpuno slobodne ruke. Novi porezi, demagogija, militantni odnos prema poduzetnicima, tjeranje investitora, to su osnovna obilježja djelovanja vlade koja su sve izraženija kako je Linićev utjecaj veći. Evo, sada Linić otvorenono najavljuje da će opustošiti fondove, da će uzeti novce i građanima, sve da bi namirio sebe i svoje i na to nitko ne ragira, već svi to pljeskom pozdravljaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije