Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korupcija

Čačić: HEP ne treba braniti, kralo se pod 'plaštem' javne nabave

radimir čačić
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
16.05.2012.
u 18:40

U trećem mjesecu sve uprave javnih tvrtki smijenjene su. Dakle, rezultate ove Vlade i uprava javnih tvrtki možete početi mjeriti od 1. travnja, kaže Čačić

– HEP ne treba braniti. Zaslužio je svaku kritiku. Da nije tako, ne bi direktor HEP-a priznao krađe i isplate u HDZ-ove fondove. Kralo se pod 'plaštem' javne nabave, a to je istovremeno bio alibi da se investicije ne odrade onako kako treba. Naredili smo svima da prestanu koristiti protuzakonito javno nabavu za krađu i da se počnu ponašati prema zakonu. Glumila se javna nabava, a bila je to zapravo korupcija – rekao je potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, koji je u Karlovcu govorio o gospodarskom oporavku Hrvatske, ali i o nekim dosadašnjim potezima Vlade koji su u javnosti bili kritizirani, poput smjena uprava javnih poduzeća.

– Javne tvrtke povećale su plaću za tri posto. Uprave tih javnih tvrtki postavila je HDZ-ova vlada i one su nastavile djelovati kao i za čitavog mandata. U trećem mjesecu sve uprave javnih tvrtki smijenjene su. Dakle, sve rezultate ove Vlade i tih uprava možete početi mjeriti od 1. travnja. Teško je očekivati da će sadašnja odgovarati za poteze bivše vlade. Primijetili ste, a neki od vas u tome su i sudjelovali, da je došlo do snažnih napada na Vladu zato što se uprave smjenjuju. Sada se vidi zašto ih je trebalo smijeniti. Ovakvu politiku i ovakvo ponašanje ovo društvo i građani ove zemlje ne mogu izdržati – napomenuo je Čačić.

Ključne riječi

Komentara 134

EN
ENTUZIJASTA
21:31 16.05.2012.

Datum Čačićeva ozbiljnog nastupa je vrlo znakovit: 1.travanj!!!!!!!!

ST
stefj
18:52 16.05.2012.

He, he, ovo im je super. Sada su svalili sav teret postavljanja političkih ljudi na sve funkcije greškama prošle vlade. Dobra fora, mora im se priznati da imaju dobar PR. Eh, da bar imaju još nešto kvalitetno, osim PR-a... Gdje bi im bio kraj...

MA
marko53
19:45 16.05.2012.

Nek nas krade samo nek je naš(partijaš).Tako danas razmišlja 80% Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije