Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranačke igre

Čačić u Guštima na večeri okupio 25 haenesovaca

radimir čačić
Marko Jurinec/PIXSELL
24.10.2013.
u 11:35

Njegov potez u HNS-u smatraju lošom porukom jer se nakon održavanja važnog stranačkog tijela on želi prikazati kao gazda

Radimir Čačić, bivši šef HNS-a i bivši prvi potpredsjednik Vlade, okupio je prošle subote u restoranu Gušti u Gračanima na večeri i druženju 25 HNS-ovaca. Čačićevu druženju sa stranačkim drugovima prethodio je Središnji odbor HNS-a na kojem je stranka demonstrirala jedinstvo i slogu, kako je stanje u HNS-u opisala aktualna šefica Vesna Pusić.

Upravo ta činjenica da Čačić, koji trenutačno u zatvoru otvorenog tipa služi kaznu zbog prometne nesreće u kojoj je živote izgubilo dvoje ljudi, saziva večeru nakon Središnjeg odbora u dijelu HNS-a doživljena je kao loša poruka.

Naši sugovornici iz HNS-a smatraju da Čačić ne može prihvatiti činjenicu da je predsjednica sada Vesna Pusić i da pošto-poto želi imati kontrolu nad zbivanjima u stranci. Smatraju da je večera koju je organizirao nakon Središnjeg odbora imala cilj da pokaže kako je on stvarni gazda u HNS-u. Budući da je Čačić u zatvoru, nismo uspjeli čuti njegovu stranu priče, ali nitko mu ne odriče pravo da se druži i večera sa stranačkim prijateljima ili istomišljenicima.

To nužno ne mora značiti da Čačić ima “loše namjere” prema aktualnom vodstvu HNS-a, ali sasvim je jasno i poznato da se Čačić nakon izlaska iz zatvora ponovno želi stranački aktivirati. Vesna Pusić uoči Središnjeg odbora poručila je da je stranka homogena i složna i da ne dolazi u obzir da bi se bilo tko ponašao izvan statuta i pravilnika. Tako je odgovorila na pitanje kako komentira Čačićevu namjeru povratka u stranku. U HNS-u kažu da je Čačić imao velikih problema u komunikaciji s javnošću i da je stranka pod njegovim vodstvom imala izrazito nizak rejting koji se u jednom trenutku srozao na 1,5 do 2 posto.

Vesna Pusić proteklog je tjedna izjavila kako je sadašnji rejting HNS-a od 5,6 posto nedovoljan za tu stranku, ali je pokazatelj pozitivnih trendova. HNS želi biti neupitan partner u sastavljanju buduće parlamentarne većine, a do kraja mandata ostaje vjeran partner Kukuriku koaliciji. Hoće li Čačić izlaskom iz zatvora pokušati destabilizirati stranku, odnosno pokušati preuzeti vlast u HNS-u, vidjet će se.

>> Čačiću 'smještaju' susrete s Milanovićem i Josipovićem

>> HNS-ovci poručili Čačiću da za njega nema mjesta u vrhu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije