Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loše je...

Čačić gospodarstvo usporedio s gangrenom, slijedi rezanje

'12.09.2012., Zagreb - Potpisivanje ugovora izmedju Elke i HEP-a o isporuci kabela. Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Cacic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Goran Stanzl/Pixsell
16.10.2012.
u 18:00

Gospodarstvo nam je bolesno i budemo li se pretvarali da nije ništa, morat ćemo rezati tkivo, kazao je Čačić

Budemo li se pretvarali da nije ništa i skupljali političke poene, dovest ćemo se u situaciju da moramo rezati tkivo, poruka je prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića koji je stanje u gospodarstvu usporedio s bolesnim organizmom. 

– Ako ne počnete liječiti gangrenu ili dijabetes ili karcinom, pretvarajući se da nije ništa, dovedete se u situaciju da morate izvaditi plućno krilo ako imate rak pluća ili da morate rezati ne samo gležanj nego i cijelu nogu da biste preživjeli. Mi smo u fazi da ne možemo glumiti kako može proći bez bolnih rezova. Ovo je jedna od takvih situacija – kazao je Čačić.

Komentirajući inflaciju koja je u odnosu na lani čak pet posto, Čačić je kazao kako očekuje da inflacija uspori. 

Očekujemo da nakon ovih udara koji su se dogodili na energetici i prehrani dođe do laganog pada ili usporavanja inflacije, kazao je Čačić dodajući kako se nada da inflacija neće probiti rekorde iz 2008. godine.  

>>Inflacija u odnosu na 2011. godinu iznosi čak 5 posto!

Komentara 42

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
18:29 16.10.2012.

Eto, dugo ga nije bilo. Toliko smo slušali o "nadnaravnoj sposobnosti" dotičnoga u predizbornoj kampanji. Sad je prošla godina dana, ima li ijedan potez koji dokazuje tu njegovu sposobnost. Ijedan? Važno da on nama sasvim otvoreno objašnjava da će nasas učiniti invalidima, režem ruke, noge, sve... i molim, budite mi zahvalni. Hvala druže, hvala!

ST
stefj
18:29 16.10.2012.

Čačić, kao niti ova vlada, jednostavno odbija preuzeti odgovornost za ovu katastrofu što su napravili. Kao da situacija nije bila dovoljno alarmantna već kada su oni došli na vlast, zahvaljujući njihovim ingenioznim potezima, još se višestruko pogoršala. No i dalje se inzistira na istim stvarima, na istom programu. Pogoduje se isključivo državnim i javnim poduzećima, te donekle bankama, a sve na uštrb devastacije privatnog sektora i osiromašenja građana. Ako ovako nastavimo, do 6. mjeseca slijedeće godine neće nam preostati ništa drugo nego prebrojati mrtve i eutanazirati ono što je ostalo...

M3
Miške 3
18:22 16.10.2012.

Svaki put me jeza prođe kad vidim njegovu sliku na vijestima ili novinama: što će li opet bubnuti. Kao i Milanović .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije