Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kukuriku-koalicija

Čačić: Dok 77 'žigosanih' donosi proračun očaja, mi nudimo nadu

kukuriku (1)
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/3
23.11.2010.
u 11:18

Potpisnici predizborne koalicije obećali su korjenite promjene sustava vrijednosti u ovoj zemlji

Zoran Milanović, Radimir Čačić, Ivan Jakovčić i Silvano Hrelja jučer su u Kastvu potpisali deklaraciju Savez za promjene. Tim su činom završili ono što su u tom gradiću započeli lani u srpnju, formalizirali su predizbornu koaliciju SDP-HNS-IDS-HSU.

Za petoga nema mjesta

Korjenite promjene sustava vrijednosti, decentralizaciju te jak gospodarski rast i borbu protiv korupcije najavili su iz dvorane za vjenčanja kastavske Gradske vijećnice. Kako obećavaju “zemlju bez kumova”, tako je i “vjenčanje” prošlo bez kuma.

– Hrvatska je zemlja koja treba novi početak i drugačiju, odgovornu vlast. Umjesto ovoga što danas imamo, nikad nestabilniju državu u kojoj se upravo otkriva sav ponor korupcije – rekao je Milanović kojemu je sklapanje Kukuriku koalicije “simbol novog rađanja i zore”. Ne boji se da bi im građani mogli zamjeriti što nisu u Saboru, gdje se glasa o proračunu.

– Birači od nas to i očekuju, a sve bi drugo smatrali neodgovornim.

– U trenutku kad onih 77 ili koliko “žigosanih” donosi ovaj proračun očaja i beznađa, mi smo iskoristili ovaj savršen dan i građanima ove zemlje ponudili nadu i snagu za promjene – rekao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić.Milanovića smo pitali imali li mjesta za još koga u njihovoj koaliciji.

– Znamo da u Hrvatskoj ima dosta stranaka, ali ipak ne toliko mnogo. Prije nekoliko dana čuli smo da jedna od njih ide samostalno na izbore. Očito su se stvorila dva jasna programska i svjetonazorska bloka – rekao je. Time je, čini se, HSLS ispao iz “igre”. Nakon potpisivanja deklaracije vodeći ljudi tih četiriju stranaka uputili su se do mjesta “zločina”, do restorana “Kukuriku”. Nazdravili su čašom pjenušca, ali nisu se kao lani počastili i slasnim ručkom. I time su, valjda, željeli ispasti skromni.

Bez oholosti, molim

Oprezno i bez velikih riječi govorili su i o idućim izborima. Nisu odgovorili ni koliko mandata očekuju na izborima ni o kadrovskim rješenjima.

– Ne govorimo kao da smo već dobili vlast. Put do vlasti put je koji tek trebamo proći. Nema mjesta za oholost, za pretjeranu samouvjerenost. Koliko ćemo mandata dobiti, odlučit će birači – rekao je čelnik Kukuriku koalicije Zoran Milanović.

Komentara 278

OB
-obrisani-
14:21 23.11.2010.

Ma vidi ih samo kako su se poslagali,a đe su im petokrake ?

KA
Karla
16:02 23.11.2010.

A jesu govnari! Treba im oduzeti od plaće ovaj dan jer nisu bili na svom radnom mjestu. Dobro je rekla premijerka.

DA
darko9
12:16 23.11.2010.

na komentarima par pemetnih napisanih a sve ostalo na razini neandertalaca iz spilje vindija ko bude glasao za ove zgubidane sa slike je isto ko da je ruku v drek stavio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije