Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mora u zatvor

Čačić: Dajem ostavku na sve funkcije! Poštovat ću odluke suda

Radimir Čačić (1)
Zeljko Lukunic/PIXSELL
14.11.2012.
u 15:54

Čačić je rekao da u HNS-u moraju donijeti strateške odluke, a Milanović da još nije izabrao nasljednika

– Dajem ostavku na sve svoje pozicije svjestan odgovornosti koje imam! – objavio je još do jučer nezamislivu vijest prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

Nakon vijesti iz Mađarske da mu je dosuđena zatvorska kazna, Čačić je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare, na kojoj se pojavio zajedno s premijerom Zoranom Milanovićem, koji je bio i njegov najveći zaštitnik nakon što je u Mađarskoj počeo sudski proces protiv Čačića zbog krivnje u prometnoj nesreći nakon koje su preminule dvije osobe. 

– Evo, povod ove konferencije za medije, nažalost, nije lak i jednostavan. Ono što je najvažnije – ponovit ću i izraziti duboko žaljenje zbog tragedije koja se dogodila u Mađarskoj i pogodila obitelj stradalih, ali odrazila se i na mene i moju obitelj. Hrvatska javnost zna moj stav od prvog trenutka. Razina odgovornosti je nehat, ali bude li takva razina nehata da zasluži bezuvjetnu presudu, snosit ću konzekvence, svjestan odgovornosti koje imam u odnosu na građane, funkcioniranje države, partnere u Vladi. Premijeru zahvaljujem na podršci.

– Dajem ostavku na sve svoje pozicije – zaključio je Čačić.

"Jako mi je žao"

– Jako mi je žao zbog ovoga, a najviše, kao i Ratku, zbog dvoje ljudi koje je stradalo. Uzrok je bio nehat, a on je, kao što je i najavio, u ovakvom slučaju podnio ostavku. Nedostajat će u Vladi, dobro smo surađivali – rekao je Milanović i dodao da još nije odlučio tko će doći na Čačićevo mjesto.

Na pitanje što će biti s HNS-om, Čačić je kazao da će se sastati tijela stranke. – Tijela će se sastati, moramo kao koalicijski partner donijeti strateške odluke. Nećemo ići na stranački sabor, ali ćemo donijeti odluke – kazao je Čačić i dodao da se ne namjerava prijaviti u zatvor. – Poštovat ću odluke suda, a nakon toga, 'o tom potom' – kazao je Čačić.

Milanović je rekao da značajnijih "rošada" u Vladi neće biti. – Zadovoljan sam svojim timom, ali morat ćemo dogovoriti neke promjene u užem kabinetu Vlade i Ministarstvu gospodarstva – kazao je Milanović. Dodao je da će o svim promjenama odlučiti do kraja ovog tjedna.

Čačić se sastao sa stranačkim kolegama

Nakon konferencije u Vladi gdje je objavio svoju ostavku, Radimir Čačić se u večernjim satima sastao sa stranačkim kolegama u Središnjici. U popodnevnim satima je iz HNS-a stiglo priopćenje da će se nakon odluke mađarskog suda i ostavke predsjednika stranke "u najkraćem mogućem roku" sastati tijela stranke.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić bio je u šoku kad je čuo odluku mađarskog suda da će dio kazne, zbog prometne nesreće koju je skrivio, morati odslužiti u zatvoru.

Čačić je oko 14 sati iz Katara sletio u Zračnu luku Pleso u Zagrebu. Kako doznajemo, za odluku mađarskog suda doznao je pet minuta prije slijetanja i to od predsjednika Ive Josipovića. Nakon izlaska iz zrakoplova Čačić je ušao u službeni automobil i otišao bez komentara. Nakon Plesa otišao je kući na konzultacije.

Podsjetimo, Čačić je nakon nesreće u Mađarskoj u nekoliko navrata rekao da će se iz politike povući samo ako ga bezuvjetno osude za nesreću u Mađarskoj.

Komentara 150

AB
abram
20:11 14.11.2012.

...ne veselim se tuđoj nesreći, ali mi je drago da ga više nema.....

LI
Lisnjak
23:07 14.11.2012.

za nasljednika najbolje da se javi iskusna domacica koja poznaje bakine recepte. tako da konacno izidjemo iz krize.

PR
pramac
23:14 14.11.2012.

I ode Milanovićeva pancirka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije